Депресиращо или не това е реалността! Факт е, че такъв зблъсък е възможен. Даже не възможен, а неизбежен! Случвало се е преди и рано или късно ще се случи пак. Въпрос на време е. Лично за мен интересното в този клип е размера на астероида който са избрали. В действителност поне до колкото аз съм запознат с въпроса дори тяло съз значително по малки размери от показаните в клипа би предизвикало толкова поражения на планетата, че животрът на нея би станал невъзможен (поне за хората де)!
И не само това - пълно е с абсурдни картини , та бих казал ,че от Дискъвъри този път са се уляли...

Принципно е мноооого по-лошо и апокалиптично , и то с много по-малко тяло - нужни са минимален диаметър над 9 км

, и човечеството и земята в този си вид ще остане спомен в далечните краища на Вселената...до където е стигнала светлината от нас де!!!

Миналата седмица се разминахме с астероид в диаметър 3,45 км , който ни "обръсна" на растояние по-малко от това до Луната (което се води критично) , но този учените го следяха , и бяха изчислили , че дори водното равнище няма да го "усети" , обаче ако трябва да бъдем притеснени , то е , че се наблюдават едва 7,5 % от звездното пространство над нас !!!!
А останалите???? (няма пари....

)
Ма то ако стане , няма и да разберем , дори че е станало точно така....