Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Нещо да знаете за viessmann-modell
pach:
Ровейки се днес из мрежата , поподнах на неизвестна (поне за мен) фирма ?
Много богата и добре структурирана , а пък ръководствата в PDF-формат са си направо идеални в помощ на моделиста , независимо , че се отнасят за продукти на фирмата ... идеи , схеми и т.н.включително и леки чертежи на основни положения ...
Ако искате разгледайте този адрес:
http://www.viessmann-modell.com/
и ми кажете мнението си и въобще всичко което знаете - ще съм ви благодарен!
lubomir:
Качество което си струва цената. Голяма част от нещата се произвеждат в Унгария а не в Китай. Имам няколко техни крилни семафора. Просто уникати. Всички метални детайли са от ецвана месингова ламарина с дебелина 0,1-0,2мм, и е ужасно филигранно. Същото е и с материалите за направа на контактна мрежа.
pach:
Благодаря!!! Поразходих се , жалко че асортимента им не е огромен,дадоха ми някой страхотни идей!!!(по скоро електроника и "аксесуари") но пък любовната двойка в леглото , при това раздвижена - направо ме разби от смях!!! ;D ;D ;D
Сaprycorn:
Поръчах общо 6 комплекта семафори баузац на тази фирма заедно със задвижващите механизми. Единият от механизмите го повредих още при сглобяването. Останалите ги монтирах на макета работещи. Много скоро обаче, още един механизъм отказа да действа!
Преди няколко дни открих magazin в Норвегия, в който се продават продукти на Мерклин, Трих, Фоллмер, Кибри и на Висман! Това, което беше безкрайно интересно за мен, е че в магазина имаше фабрична диорама на Висман, на която са монтирани около един метър релси с контактна мрежа, ж.p. прелез, няколко вида лампи, светофори и семафори. Всичко това е свързано с бутони и ключета и клиента може да види на живо как действат продуктите на тази фирма. Но най-изненадващо установих, че един от семафорите не си движи крилата, само свети (същият дефект, както при мен)! Излиза, че задвижващите механизми на Висман често излизат от строя!
Моля някой, който ползва такива продукти, или има наблюдения да сподели мнението си!
Best Ripper:
Лично мнение: Не мисля, че маджарите работят по-качествено от китайците... Мърлячи са си... :wild:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия