Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Цветова схема на БДЖ парни локомотиви

<< < (3/20) > >>

pach:
Мда , при Жоро май нямаше скоро , така че виж в Нирахоби на Младост , сега и метрото бачка..
Или пък при Боян на Вискяр планина или кв. Стрелбище - новият (по-голям) магазин!
Аз бях дал на Рефил една течна гума (от друг бранш ) която докато е течна е водорастворима , а после се държи точно като маскола ...
Обаче нямам данни , Никитоооо , що е направил с пробите?!?! :blink:

zazo:
Мдам, добре че жоро зареди с боички, че по едно време беше станало мъка да си намериш конкретен цвят.

Понеже темата е за цветовата схема, някой знае ли дали има точна инструкция за цветовото оформление на парните локомоти в БДЖ. То за имане сигурно има де, ама какво гласи всъщност е интересно. Щото по макар и малкото цветни снимки които се намират, излиза, че локовете са боядисвани малко едно към гьотере. Че дори и сега е с музейните а малко шарено. Най-много ми прави впечатление, че червените кантове се слагат едва ли не малко произволно, или поне аз не мога да хвана логиката.

zazo:
Тука нещо едно голямо нищо. Я кажете наистина ли са боядисвани толкова шарено локовете навремето?

Съмнявам се Деянов да е правил свободни съчинения, но нещо шаренията ми идва в повече. То не е кантове, не са болтове, червено та бяло. Изумях, дет се вика.  :blush2:

lubomir:
Хм, аз таман виках да закрием темата, щото явно или няма интерес, или никой не иска да коментира въпроса.
Относно шаренията: ами тука е България и шареното хваща окото, вероятно и затова е такъв "дизайна". На изток има и по-зле.
Аз съм за опростяване на дизайна, без излишно залитане за боядисване на болтове, нитове, шайби, шплентове и тем подобни глупости. Който иска да дерзае, но и аз считам, че е излишно.

KRAKOMOBILA:
Аз мисля, че си е супер - основните цветове са бяло, зелено и червено - вие сами се сетете защо. Тук таме има проблясъци на други цветове.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия