Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Цветова схема на БДЖ парни локомотиви
KRAKOMOBILA:
Ами - единственото което може да се разбере е от Инструкцията за боядисване на ПЖС от онези времена. Но това според мен е спазено само при доставката на машините - след това се е боядисвало с каквато боя има. Тоест - реализма няма да го има.
pach:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=1669.msg25589#msg25589 date=1244660564 ---Ами - единственото което може да се разбере е от Инструкцията за боядисване на ПЖС от онези времена. Но това според мен е спазено само при доставката на машините - след това се е боядисвало с каквато боя има. Тоест - реализма няма да го има.
--- Край на цитат ---
Ако имаш тази инструкция , качи я тук , като начало... :yes:
;D ;D ;D
lubomir:
Реализма всеки си го докарва до степента, която иска. Продават се алтерунг сетове и всеки може да си прави каквото поиска. Обаче основата трябва да е една, и тя е тази която БДЖ е изисквало от производителите. Това търся и искам, пък след това ще ги донагодим към това което се предлага на пазара, и ето ти целта на мероприятието! Щото оставам с впечатление че нещо толково просто и елементарно, като цветовата схема на БДЖ е също толкова секретно колкото и пътуването на парните локомотиви с туроператорски фирми.
piko1:
Кракомобиле бате ако имаш тази информация не я крий под дюшека а давай тука да я видим :dirol:
zazo:
Любо, взе ми думите от устата. Изобщо отношението към информацията и информираността при нас е от времето на студената война. Вчера точно си говорихме с един колега по хоби, как търсейки информация за БГ подвижния състав попадам на сръбски, чешки турски и всякакви други сайтове. Ето един турски сайт за пример
http://www.trainsofturkey.com/
Не мога и да мечтая за подобен български проект, а не е да няма хора с познания, дори и в нашия форум, но единствен Ясен до момента споделя и разказва без да се притеснява, че някой ще получи информация бързо и лесно. А доколкот разбирам имало хора дето се дразнели от това. Спирам да пиша, щото се ядосах много.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия