Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Цветова схема на БДЖ парни локомотиви

<< < (13/20) > >>

pach:
То темата ни е за БДЖ-парни локомотиви , но както знаем една малка част от тях са направоса проектирани и изработвани за немски серии (BR42= 16-та, BR50= 14-та, BR52= 15-та, BR58= 13-та, BR58.28= 12-та.....за подробности виж тук).
Така че тази стара таблица (ориентировъчна) за цветовете около 50-те години на миналият век (от списание МИБА-1953г.) биха свършили работа:

...тъй като са дадени по RAL, стават за добивани на представа все пак! ;)

pach:
малко извън темата:
Ихаааа , така с новите екстри от форума, може да обменяме по бързо и лесно чертежи и таблици!!!
Например горната таблица , като кликнах за по-едра ми се отвори директно във Уиндоуската програма , а от там са достъпни и всички екстри, за обработка на тацзи снимка, таблица или чертеж , включително и разпечатване.
Чудесно!
 ;D ;D ;D

zazo:
За мен най-интерсно е какво е било зеленото на парните ни машини, но явно ще караме на око.

pach:
Още малко материал за размишление и помощ в бояджилъка:

Нарочно пак не съм ги завъртял , щото си губят от резолюцията, но като си ги запишете си ги връткайте и разпечатвайте както искате... :yes: ;D

Впрочем , това е от ръководство на МИБА за боядисване, състаряване и "суперосване" на железопътни модели с четка и аерограф, което за съжаление дори след компресия е над 10 мВ и не знам как да ви го дам... :blush2:

Dare_Devil:
При архивирането с WinRAR задай да се разбие на няколко файла - така ще можеш да ги закачиш всичките.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия