Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Цветова схема на БДЖ парни локомотиви

<< < (14/20) > >>

pach:
пробвах ама рар-чето не дава такива опций... нито зип-а...:blush2: или аз не знам как...
Документа е в ПДФ-формат и е заключен изцяло ...и текста не мога да извадя от него... :blush2: ...или аз съм тъп и не разбирам...

EMPEROR:

Заповядай :)
Можеш вътре да напишеш както размера в байтове, така и 1MB мисля и разни такива... разбира си Рарчо, той е умно моНче :)

pach:
Уф, програмите станаха по-умни от нас ( :angry:). :sarcastic:
То ти добре ме съветваш, ама сега ако ми напишеш една кратка "тъпанарка" (рецепта за тъпи хора) как да стигна до тук... :blush2:щото аз от името на файла с десен бутон "send to..." и единственото което ме свързва с Рарчо е предложение за компресирана папка , но той си го прави автоматично.
Знам че някъде в компютъра ми се е скрила и Зипвачката  :angel: (щото отварям и такива файлове ::scenic:) ама нея пък въобще не я знам къде е! :search:

Абе за мой срам , от ден на ден става все по голям потребител на компютъра, без да се интересувам вече точно как работи... :nono:

lubomir:
Въпроса, с цветовете след девети полека лека се изяснява, обаче гледайки едни снимки от началото на миналия век до 30-те год. се оказва че нещата въобще не са в тази гама. Най-малкото че машини излизащи от ремонт в кораловаг, са по-скоро с ВВО оцветка отколокото със цветовете с които ние ги познаваме. За бели реборди въобще не може да става дума. Отгоре на всичко, някои от машините със снимка от завода, производител, удивително ми напомнят немското оцветяване от началото на миналия век, въпреки че машините са си наша номерация и герб. В такъв случай Трамвай, въпреки че е спец по нашите парни машини, явно познанията му свършват с оцветката след девети септември, и въбще не може да бъде вярно че тази оцветка е от началото на 20-ти век.
Странна работа! Явно си иска някакво ровене, но не знам дали евентуално ЦИНТИ(ако все още го има), или пък някви архиви на БДЖ(там е бетер секретна секция, пък и едва ли нещо е запазено)
Като сканирам снимките ще ги пусна за да видите разликите ориентировачно през годините.

pach:
Едва ли снимките са цветни , така че пак ще се опираме на коствени данни...за това качих тук таблиците на немските...все от някъде трябва да се почне  :angel:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия