Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Цветова схема на БДЖ парни локомотиви
CaLLlo:
Някогашното снимане на новите локомотиви в цветовата схема "Фотоанщрих" е нож с 2 остриета. От една срана е добре, че толкова добре са издокарани някогашните нови машини, но от друга води хората в заблуждение и последващо разочарование, при това от някои стари локомотиви са останали само фабричните снимки. По тоя път са минали най-вероятно голяма част от феновете - аз например със сигурност минах.
От много време насам съм си определил известен брой фаворити от старите епохи и всичко това естествено на базата на стари снимки, най-често фабрични, много скоро обаче, когато човек попадне на същите машини, но снимани в експлоатация - дори не може да ги познае, а когато успее е много огорчен.
Масата разочаровани фенове(като мен) явно са упражнявали все по-голям натиск върху производителите на модели и те са започнали все по-често да произвеждат и варианти с фабричната фото-оцветка, тип еднодневка.
Бройката модели в сиви одежди расте непрестанно, дори си мисля, че след достатъчно дълъг период от време сивото на макета ще преобладава. Така обаче постепенно стигаме до затвърждаване на първоначалната заблуда, че - "Някога така са били карани!" - Не, не са! - това е само и единствено резултат от естетическите прищевки на съвременните фенове!
:good:
lubomir:
Ето няколко снимки на 46-та серия, правени нейде през 60-те. От тях се вижда че освен червено за рамата и колоосите, жълто за инсталацията и черно за всичко останало друго няма.
Всъщност 46.20 изглежда или синее водния тендер или зеленее, но поради "високото" качество на тогавашните цветни филми, е трудно да се разбере точно какъв е цвета. Малко в страни от темата: преди време гледах цветни снимки(вероятно правени с немски материали и немски фотоапарати) от времето на началото на ВСВ. Снимките бяха удивително точни като цветове ;D. Явно 20г по-късно какво се е случило.
А ето и две лодки пак от същия перод, и както се вижда оцветката е черно с черевна рама и червени колелета с бели бандажи.
piko1:
гледайте сега какво си намерих смятам че ще е доста полезно
http://schienenfahrzeuge.netshadow.at/db/details.php?image_id=17032
pach:
във връзка с тази тема - някой да е виждал да се продава подобна "трета ръка" :search:
;D ;D ;D
CaLLlo:
Тая точно пруска Т18 тук или е баденска, или е Елзас и Лотарингия ...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия