Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Списание МИБА навърши 61 години!!!

<< < (2/6) > >>

pach:
Та като стана въпрос за този  :umnik: приятел, всички сме виждали неговата BR80, не само суперосана но и страхотно озвучена.А ето и по какви скици е правена някога...
Е вярно, че е доста бедна от към детайлност (за това въпреки наличието на размери, я наричам скица), но пък изглежда добре и явно е вършела работа в ония години.

И днес става за начало и основа на модел , особено ако се преизчислят размерите за съответният мащаб...

Има и още такива чертежи които съм ви подбрал , но вероятон по-натам ще ги пусна...
Сега очаквам коментарите ви...(и въобще има ли смисъл и дали ви е интересно)!?!?!?

;D ;D ;D

mgirginov:
 :yahoo: :hi: :clapping: :drinks: :drinks: :drinks:

pach:
Такаа , аз пак съм с кафе в ръка , а вие? (абееее, интересно ли ви е ...или да?...)

Последно бяхме на тема подвижен състав, та смятам да продължа от там.
Впрочем, във връзка с един голям мой "проект", напоследък ровейки се в архивите, откривам, че над 80 % известният ми произведен подвижен състав, от някой стари фирми, от типа на ПИКО, Мерклин и т.н. се оказва, че има чертежи в различните списания от типа на Миба,Моделайзенбаанер,Айзебаан,Моделроуд,Локотранс и т.н.
При това в много редки случай (доколкото мога да сравня историята на модела с датата на съответното списание) модела изпреварва чертежа.Обикновенно, първо е "обнародван" чертежа а година-две след това се появава модела...

Ето скицата на един хубав двуосен полувагон, с характерната специфична заобленост на спирачната кабина:

Като нещо рядко срещано дори в "мастититте" издания - вида на рамата!

Веда на рамната конструкция се оказа (освен поглед отгоре на локомотиви и вагони) едно от най-труднооткриваемите неща.Било то под формата на скици , чертежи или снимки...  :fie:

pach:
:blink: :fool: :search: 3000!!! :snooks: :pleasantry: ;D

pach:
А сега малко от по друг вид вагони :spiteful::

Така познатите ни масови двуосни и четириосни цистерни

Ах някой тук правеше некъв локомотив - електровоз, та ето един по-неизвестен (за някой...):

Както и неговата скица:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия