Преди горе-долу точно 6 години (лятото на 2003 г.) с един приятел си правихме еднодневен съботен излет с колела в района северно от Перник. По-точно селата Голямо, Мало Бучино, Дивотино и Мещица. Крайната цел беше Мещица, в която имаше събор същия ден. Доколкото знам тази част от програмата сме я изпълнили успешно. Вече на връщане някъде към Банкя по доста стръмно нанадолнище с завои, съм карал втори и явно съм имал доста сериозно падане, за щастие без сериозни физически травми. Тука прескачам доста от историята, която ми е разказана, за да се събудя на следващата сутрин без никакъв спомен за 2-3 седмици предшестващи въпросния ден включително и него. С доста зор възстанових голяма част от това време, но целия ден, самото падане и времето след него до сутринта с изключение на малки проблясъци си остават бяло петно.
Един от тия проблясъци е, че спускайки се през едно поле излязохме на насип с релси и изоставена гара. Ta тая неделя търсих въпросната гара. След известно проучване на маршрута, по който сме минали заключих, че сме видели гара Мещица. Само, че там на място открих едно нищо. Гарата я няма. Има ей това:

Добре че накрая мина ей тоя сладур да ми оправи малко настроението.

Сега въпроса е дали 2003 г. от гарата все още е имало останало нещо, защото доколкото разбрах има други сгради съвсем наблизо, които все още стоят:

Само дето моя спомен е за нещо, което прилича доста повече на гара от това на горната снимка. И доста повече не долното, тъпото е че изобщо не съм сигурен.