Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

До Будапеща/Виена и обратно + малоумията в БДЖ

<< < (2/3) > >>

IKAR:
Напълно съм съгласен, но снимките са бая обемисти - от по 2-3 мегабайта. Нека намеря къде да ги кача и ще имате възможност да ги видите.

pach:
като цяло интересно и поучително! :good:
Но нещо ми прави лошо впечатление - как пък един път не каза нещо хубаво за нашата страна?
И не визирам само БДЖ-то , а въобще .Прочети горе какво точно си написал и ще разбереш ,че се превръщаш в мърмореща бабичка (не се обиждаш смятам) а това не ти действа добре , сигурен съм
Трябва да можеш да намираш хубавото зрънце сред плявата и да му се радваш на него , а не да мърмориш по адрес на плявата.Държавата ни е такава каквато си заслужаваме (но това вече е старо и известно) а страната ще е такава каквато си я направим ние (това е новото и надежното).
Ако оставим отрицателните сравнения настрани - разходих се и аз със теб (но без приятелката ти - нощно купе за двама , аааа  :spiteful:) и също се "повозих" на тези влакове!
 :clapping: :hi:

IKAR:
Сега прочети отново и пътеписа на Любомир и ще ти стане ясно защо много ми е трудно кажа хубави неща за нашата страна. Той много хубаво го е казал - само оттатък унгарската граница се чувствам нормален човек!

lubomir:
Имаме чудна страна, обаче на народ ли не случихме не знам. Тука всичко е такова каквото е. Промяна няма и не може да има поне в нашия живот, защото хората са такива каквито искат да бъдат. Политиците са част от този народ и като такива са същите [*цензурирано*]!
Казват, че малките неща правят живота хубав, обаче при нас точно тези неща потъват в превзелата всичко простотия, наглост, безочие, сребролюбство, отпадъци, мизерия.... Е как маму стара да се зарадваш на това че дете намерило чужд портфейл го занесло на собственика му, вместо да отиде и да си купи плей стейшън, дрога или някъв друг боклук.
Как да се зарадваш че става и нещо хубаво, след като постоянно и отвсякъде си заливан с омраза, лъжа, изопачаване, мушенгийство, мързел? Как?
Ще дам пример, от едно от последните ми пътувания навън(в случая до Кавала). Спираме в Драма, понеже сина ми е фен на жиросите, пък онез ги правят огромни и страшно вкусни(за мен важното в случая е че от там след като ям, деня ми не завършва в тоалетната с диария, както ми се случва винаги тук когато съм принуден да ям навън). Отиват с жена ми двамата, аз си подремвам лежерно в колата, че си е няколко часа път до там пък и съм си дърт вече ;D. Докато чакат да им направят поръчаните жироси, една жена(съпругата на собственика, която и тя работи заедно с мъжа си), отива до хладилника и вади една ледена фанта в кутийка за да я даде(безплатно)с УСМИВКА на детето ми! Нищо работа, разбира се, 1 фанта, обаче променя отношението ми завинаги(гърците ги имах за ...по така), защото показва човещина. След това ти става едно леко и приятно, защото се усещаш че си важен за този свят, че той има нужда от теб, да дадеш най-доброто от себе си , за да може и ти да правиш такива ДОБРИ макар и елементарни жестове, които пък от своя страна да радват хората до и около теб.
Не знам какво става с нас, тука? Знам само че не трябва да е така. Снощи Митака ми вика: Знаеш ли че в Сърбия момичетата излизат след 11 вечерта и не се притесняват от това? А пък аз не се сетих да му кажа, че така е в Гърция, Румъния, Турция, но само тук не е така. Никъде няма такова като при нас! Само при нас няма елементарно спокойствие за обикновенните хора!
Пач, искаш хубавото тук да се вижда, нищо напротив, обаче там горе в планината, на най малко 5км от най близкото населено место. Само там можеш да се радваш на съвършенството на природата, на това което не пипаме с ръцете си, защото както казва един приятел: само децата ни са хубави, понеже не ги правим с рацете си! Навсякъде където минем, след нас остават само отпадъци поражения и вреди. Лошо е да се чувстваш чужденец в родната си страна.
И тъй като цялото ми мнение до тук е офф, накрая искам да добавя, че пътуването ти е било чудно, като съм сигурен, че си изкарал страхотно. Наистина липсата на снимки е минус, но се надявам да го коригираш, за да стане и разказа ти "цветен". Другия път, освен Виена, понаобиколи и селцата наоколо. Предполагам че нямаш представа за разликите между БГ село и австрийско такова. Ще ти е интересно най-малкото.
ХОДЕТЕ БЕ ХОРА, ХОДЕТЕ! ГЛЕДАЙТЕ, ПРЕЦЕНЯЙТЕ ПОПИВАЙТЕ И НОСЕТЕ ТУКА ВСИЧКО ХУБАВО КОЕТО ВИ Е ХАРЕСАЛО ТАМ! Дано така, поне след няколко поколения и напук на всичко, България да се превърне в това, което заслужава да бъде!

pach:
Аз пътеписа на Любо го четох, той също има сравнения, но някакси на него по-вярвам!!!
Освен този пътепис и още една тема , от Любо не съм чул нещо отрицателно (не че тези теми са точно отрицателни) , докато ти се оплакваш от всичко около теб.Любо сравнява, но го прави по-меко.А ти си прекалено остър - сякаш мразиш родината си и произхода си, а знам че не е така!!!
То държавата ни била такава...то БДЖ-то вече за нищо не става ...то подвижният състав ни е боклук...то американците са такива...то фирмите производители на модели са кожодери...то еди кой си модел не е е готин... то еди кво си е много грешно направено  .... и тъй нататък.
За това казвам ,че се превръщаш във вечно мърморещият пич!
Гледай сега - по малко отрицателни мисли, повече усмивки , обръщай внимание на дреболийте които те радват и подминавай лошото винаги когато не зависи от теб.
Живота може да е хубав и по-хубав , но зависи ти какъв ще си го направиш!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия