Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
Adrian:
Mamka mu ! Сега Пацо и Рипера знаят къде да ... ходят на поклонение ... предаде ме ти :drinks:
pach:
Грег на съм сигурен, но ако все пак е София най-вероятно е снимано от хотел Балкан (днес - Шератон)
по посока северозапад тоест от ляво (на сградата с рисувания сфетофар) трябва да е първият магазин "Млад техник" в София,
а в дясно евентуално бившият вече магазин за мебели "Явор". Дървената шатра е на мястото на "софиянката с големите бомби"
(където преди беше паметника на Ленин). Но нея нещо не си я спомням конкретно, та може и да съм в заблуда въобще за града.
И не съм сигурен при милиционера дали има релси на трамвай или така ми се струва...
Да проверих и съм разпознал мястото - сградата в дясно е същата
Тоест снимката от 1965 г е дори преди построяването на министерство на здравеопазването
и подлезите м/у ЦУМ и хотел Балкан.!!!
Vlado:
А това не е ли нашата Сточна гара?
Като коловозно развитие, двойният път в дясно, сградата в ляво... много прилича... А?
pach:
ми то БДЖ-48 другаде не е работил - депо София...та там трябва да е и първата зеленчукова борса - Сточна гара.
После са го направили складовете на "хранителни стоки", а сега...май е частни складове.
Интересно е парното локомотивче на мините в Перник.
не знам имали ли сме 450 мм и ли си е на 600 мм релси
pach:
още малко...
в цвят какъвто и аз си ги спомням тези трамвай.
Най-масовите от соц.време телефонни кабини...на морето винаги имаше опашки пред тях (за GSM не сънувахме даже).
Страхотни кораби бяха - жалко че ги нарязаха:
"Комета"-та е на подводни криле. Това е морския вариант. А речния варианта на подводни криле беше "ракета"-та
Цветна снимка на Княжевския кабинков лифт (унищожен безвъзврътно):
морето преди да го бетонираме...
???????????
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия