Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
pach:
Хаааа, набора е влезнал заедно с мен в поделението.
Но аз бях късметлия - в Кюстендилския граничен отряд,
докато в Любимец беше известно като "триъгълника на смърта"!!!
gregary:
--- Цитат на: pach link=topic=1752.msg96561#msg96561 date=1411628923 ---Страхотни кораби бяха - жалко че ги нарязаха:
"Комета"-та е на подводни криле. Това е морския вариант. А речния варианта на подводни криле беше "ракета"-та
--- Край на цитат ---
Те и сега се движат.Частна фирма изкупи останките,възстанови ги и ги пусна в действие.
Мисля,че се движат от Несебър,Поморие,Бургас,Созопол и Приморско.
JORDAN:
--- Цитат на: pach link=topic=1752.msg96556#msg96556 date=1411623887 ---Грег на съм сигурен, но ако все пак е София най-вероятно е снимано от хотел Балкан (днес - Шератон)
по посока северозапад тоест от ляво (на сградата с рисувания сфетофар) трябва да е първият магазин "Млад техник" в София,
а в дясно евентуално бившият вече магазин за мебели "Явор". Дървената шатра е на мястото на "софиянката с големите бомби"
(където преди беше паметника на Ленин). Но нея нещо не си я спомням конкретно, та може и да съм в заблуда въобще за града.
(Image removed from quote.)
И не съм сигурен при милиционера дали има релси на трамвай или така ми се струва...
Да проверих и съм разпознал мястото - сградата в дясно е същата
Тоест снимката от 1965 г е дори преди построяването на министерство на здравеопазването
и подлезите м/у ЦУМ и хотел Балкан.!!!
--- Край на цитат ---
Грешиш, сградата на министерството на здравеопазването е от преди.
Няма я все още сградата на Булбанк. Тя дълги години стоя само на основи и нагоре стърчаха само арматурни железа.
"Млад техник" го преместиха на "Мария Луиза".
Аз имам доста снимки и картички от стара София, а и от други градове.
Ще взема да кача малко в темата.
Adrian:
http://retrobulgaria.com/burgas/pristanishte.html
gzo:
--- Цитат на: pach link=topic=1752.msg96563#msg96563 date=1411629634 ---Хаааа, набора е влезнал заедно с мен в поделението.
Но аз бях късметлия - в Кюстендилския граничен отряд,
докато в Любимец беше известно като "триъгълника на смърта"!!!
--- Край на цитат ---
Боже мили ! :lol:
"За сведение на посрещачите" граничният отряд в Любимец няма нищо общо с "триъгълника на смърта" :lol: Триъгълника е съставен от първоешелонни поделения на БНА в Елхово-Грудово-Звездец, а граничния отряд е бил в състава на МВР и много далеч от турските и циганскии изпълнения в гореспоменатите армейски поделения.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия