Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

България!

<< < (224/351) > >>

BDZ:
1938 г.

urko:
за сведение на новобранците и за теб специално gzo!!! Ти си минавал на бегом под масата без да се навеждаш когато гранични войски минаваха тежко въоръжени през "българските" села в "триъгълника на смъртта" след първия опит за възродителен процес още в далечната 72-ра.чак след това се направиха вътрешни войски защото граничните поделения бяха натрепали лоша слава (или карма) след тези събития.А армейските поделения (както винаги впрочем) си присвоиха всичко вкл и "славата" в района. Гранични войски бяха единствените изпълняващи бойна заповед в мирно време а кашимерията(примерно) се чудеше какво да прави патроните ако им се случеше да получат такива тогава.много обичам някой многознайко да се изкаже "подготвен"!!!!
За политика на възродителния процес въобще не става въпрос-да е ясно!

gzo:

--- Цитат на: urko link=topic=1752.msg96579#msg96579 date=1411674763 ---за сведение на новобранците и за теб специално gzo!!! Ти си минавал на бегом под масата без да се навеждаш когато гранични войски минаваха тежко въоръжени през "българските" села в "триъгълника на смъртта" след първия опит за възродителен процес още в далечната 72-ра.чак след това се направиха вътрешни войски защото граничните поделения бяха натрепали лоша слава (или карма) след тези събития.А армейските поделения (както винаги впрочем) си присвоиха всичко вкл и "славата" в района. Гранични войски бяха единствените изпълняващи бойна заповед в мирно време а кашимерията(примерно) се чудеше какво да прави патроните ако им се случеше да получат такива тогава.много обичам някой многознайко да се изкаже "подготвен"!!!!
За политика на възродителния процес въобще не става въпрос-да е ясно!

--- Край на цитат ---

Приятелю !
моите уважения към теб, не знам колко време си бил по границите, но аз съм бил цял половин съзнателен живот с преки впечатления от случващото се по южната полоса. А за "бегом под масата" ще те черпя с папка с разработка от първа ръка за действията на 4 ГО в златоградския участък, точно как да стават нещата покрай смяната на имената, лично подписани за теб от разработчика им. Разбира се ако ти е интересно де !
С поздрав най-сърдечен !

Величко:
gzo е прав, че викаха" триъгълника на смъртта" на елхово-Грудово-Звездец. За добро или зло, аз и брат ми също служихме в Гранично към МВР. Той беше в Любимец, като клюнист, а аз в Смолянския отряд до хотел "България" и после на 7 застава(богатир) до село Бориково, като ВСК(водач на служебно куче). Ударна група :sarcastic: А имаше една поговорка от типа, че всяка майка граничар не ражда, но ако ражда, не повтаря, ама.......така е трябвало да стане :music:

Adrian:

Алоу , войниците ! Я миррррНО! Кемафчето Рипер 2 крачки пред строя , ходооом МАРШ!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия