Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
XRISTO:
--- Цитат на: CaLLlo link=topic=1752.msg37875#msg37875 date=1268479760 ---Във връзка с тая снимка сложена горе - Знаете ли колко пъти е късан Цар Борис III на изпита за локомотивен машинист?
Познайте от кой път би взел същия изпит днешен политик, или ... цар?
--- Край на цитат ---
Ами днешен политик не би се и явил!
Че защо му е да се явява на какъвто и да е изпит?!Само ще се обади и ще му донесат кетапа на крака без да е карал какъвто и да е курс, пък за изпит да не говорим. ::)
Best Ripper:
А нима политик стана професия???? :dirol: Ако е станало, то от какво разбира?
Dare_Devil:
От лъжене и крадене?
pach:
Христо и Сашо, не е вярно че патриотите тук са само на думи.
Примери има предостатъчно, но за хопата които истински милеят и искат да помогнат на страната си.Никой не е казал че е лесно, ама всички знаят че това е единственият начин да има и след 100 г.българско племе с държава.
Но вас и двамата наистина не съм ви виждал , нито на работни групи , създавани за да се запази нещо българско, нито дори "на подпис" да сте свършили каквото и да е било за родината си.
Вие сте избрали най-лесното - да оплювате всичко около вас , но и нищо да не правите за да го промените, под предлог че една птичка пролет не прави,но истинската причина е че тогава няма да имате оправдание за вашият живот... в този му вид.
И не ми излизайте със стария комунистически лаф , че сте създатели на ежедневни ценности (всички кадърни хора в България имат работа и "творят"), щото така всъщност сте пряко отражение на максимата за "потребители" на ценностти.
Добре че и преди е имало възрожденци (ако сте забравили отидете около 24-ти май в Копривщица например), и сега има такива , родолюбиви българи , които за разлика от вас, като не могат да кажат хубаво за родината си , поне не я оплюват , защото са заети да оправят някой неща, докато другите заети да се оплакват колко е зле тук и колко те самите са зле, всъщност прикриват собственото си нежелание да се включат в "оправянето", щото ....например щели да сгрешат.А как ще критикуват, ако сгрешат и самите те станат обект на критики?
Другите поне постоянно опитват (за ужас на политиците ни), а вие само плюете и се оплаквате.Повярвайте , някой ще са доволни дори само да замълчите - пак ще сте вид помощ! :yes:
Вие и двамата сте мечтаният от политиците резултат , които те 20 години го подготвят - да не ти пука какво става в родината ти и да я напуснеш , обаче не си въобразявайте , че там ви чакат с отворени обятия - там вашата роля също е определена още преди 20 години!
И повярвайте , не е тази която би ви харесала...
:yes: :spiteful:
zazo:
Евалата Пацо. :good: :good: :good: :good: :good: :good:
Без лошо чувство към никой, но в последно време съм сдухан в много по-голяма степен от действията на хората около мен отколкото от тези на политици т.н. келеши. Толкова безхаберие, липса на мисъл, да не говорим за грижа, за "другия", никакъв интерес към дори ежедневни обществени проблеми, говорят достатъчно за бъдещето ни. И не ми казвайте, че времената са тежки, защото '91 и '96-'97, бяха къде по-тежки, но хората бяха много по-съпричастни един към друг и не използваха всеки най-малък момент на слабост, за да сритат по кокалчетата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия