Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

България!

<< < (9/351) > >>

BDZ:

--- Цитат на: BoRoco link=topic=1752.msg31182#msg31182 date=1258179314 ---
--- Цитат ---Много ми хареса "разходката
--- Край на цитат ---
Браво на pach
 и тъй като сме в ретро настроение имам въпрос към форума. може ли някой да намери снимки, схеми или стара карта на София с раположението на кловозите на бившата гара Сердика. Тя вече не съществува, по старите тук може би си я спомнят. Искам да направя един модул с нея, имам сантиментални причини, баба ми живееше съвсем близко и съм прекарал доста време там.
В този ред на мисли няма ли някой да пусне снимки със стари гари в България.
Поздрави

--- Край на цитат ---

От мен Шумен:

pach:

--- Цитат на: BoRoco link=topic=1752.msg31182#msg31182 date=1258179314 ---
--- Цитат ---Много ми хареса "разходката
--- Край на цитат ---
Браво на pach
 и тъй като сме в ретро настроение имам въпрос към форума. може ли някой да намери снимки, схеми или стара карта на София с раположението на кловозите на бившата гара Сердика. Тя вече не съществува, по старите тук може би си я спомнят. Искам да направя един модул с нея, имам сантиментални причини, баба ми живееше съвсем близко и съм прекарал доста време там.
В този ред на мисли няма ли някой да пусне снимки със стари гари в България.
Поздрави

--- Край на цитат ---

Ахаааа-а-а-а а!!!  :clapping: :clapping: :clapping:

Станахме двама дето търсим това нещо.Аз някъде тук във форума преди година поставих абсолютно същият въпрос, от тогава издирвам (включително и мойте снимки правени от моста над нея... :blush2:) на гара Сердика , и то по същите сантиментални причини - сега пак живея край нея... и  също искам да я пресъсздам на два (или три) модула.(Още не съм решил в НО или ТТ ще са ;)).

За старите карти се работи по-въпроса...Впрочем онова недоразумение Янчулев , беше издал специален албум "Софийската конгломерация през годините" ,до който албум се добрах в Софийската билиотека, но за мое разочарование въпреки подробните планове на улиците и кварталите , гарите (не само Сердика) са означени чисто теоретично (само със знаци като в топографските карти).
Така че ще трябва някакви по-специални карти да се намерят ...може би от военните ,или ведомствени от БДЖ.
Вече мога да начертая коловозното развитие, имам чертежи на циментовите силози в западният край, както и снимки на парен багер , който през 60-те години пуфтеше там.
Въобще май в скоро време (което въобще не ми стига напоследък) ще отворя специална тема , за тази стара софийска гара, да видим кой какво е намерил по-въпроса!!!

;D ;D ;D

CaLLlo:

Покрай тая тема с някоко колеги вече седмица зяпаме и се кефим на снимки от стари времена.
Безспорен фаворит обаче си остава тая красота - биволска идилия насред София:

;D ;D ;D ;D ;D ;D   ;D ;D
       ... вече въздух не ми остана ...   

zazo:
За г. Сердика, това е най-подробното, което имам. Някой със сравнително точни спомени, трябва да каже дали е близко до истината или си остава схематично.

pach:

--- Цитат на: zazo link=topic=1752.msg31240#msg31240 date=1258361523 ---За г. Сердика, това е най-подробното, което имам. Някой със сравнително точни спомени, трябва да каже дали е близко до истината или си остава схематично.

(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Абсолютно схематично - всъщност си имаше два разменни коловоза , над осем стрелки воден кран, открити , полузакрити и закрити товарни с.кладове, едно голямо павирано разтоварище (колко камиона с дини съм разтоварил като малък там), както и открит склад с ненарязани дърва и въглища на "Топливо".
Въглищата се обработваха с парният багер, дървата се режеха на три бензинови триона на моторна рама (по-старите софиянци си спомнят такива че се "носеха" и по улиците на града) както и в по-ранните години струва ми се ,че там имаше маневрен парен локомотив от серия 47. За последното обаче не съм сигурен , щото си спомням да го зареждаха с вода от крана, но тогава едвам различавах парен локомотив от дизелов , та не мога да бъда на сто процента сигурен дали беше 47-ма...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия