Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
CaLLlo:
--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=1752.msg32058#msg32058 date=1259696243 ---... особено книжката "Влакове" и до ден днешен си е култова :yes: ...
--- Край на цитат ---
Описвайки старите вагони, с врата на всяко купе и без вътрешни коридори, той казва - "Кондукторите няма как да минат нататък и минават единствено по тия външни площадки(дъски). Горките кондуктори!!"" ;D
fyut:
--- Цитат на: toniemi link=topic=1752.msg31737#msg31737 date=1259084446 ---Сигурно,повече от 25 години имахме зазка,от тези гърбавите,страхотна колица :good:
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
:yes: :yes: :yes: Първата кола на която се возих. Страшна работа!!! ;D ;D ;D
pach:
--- Цитат на: muncho link=topic=1752.msg32057#msg32057 date=1259694561 --- :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:Откъде ги намираш тези снимки бе човече.Няма ли нещо и за Пловдив? :hi
--- Край на цитат ---
Имам малко на гарата (сградата) ама още не им е дошъл реда...
То макар Пловдив да ми е любимият град, все пак малко го познавам и може да имам снимки , но да не знам , че са от него.
Не напразно някой снимки тук ги коментирам по-общо , именно щото знам че са от България но не и точно от къде.За градовете се отнася най-вече. Така ,че който познае или знае къде от къде е дадена снимка , нека да я коментира - така ще имаме повече информация.
;D ;D ;D
mgirginov:
--- Цитат на: fyut link=topic=1752.msg32072#msg32072 date=1259740618 ---
--- Цитат на: toniemi link=topic=1752.msg31737#msg31737 date=1259084446 ---Сигурно,повече от 25 години имахме зазка,от тези гърбавите,страхотна колица :good:
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
:yes: :yes: :yes: Първата кола на която се возих. Страшна работа!!! ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Мой приятел й беше монтирал Вартбургов двигател, беше й сложил и открит маслен радиатор отпред. Неговата кола съм я гонил със 160 км/час по магистралата - е-е-е, няма настигане!!! :wacko:
А аз си купих по-новия модел ЗАЗ 968А в първи курс в института - това ме направи най-популярния пич :first_move: сред мацките...То бяха купони... :party:
IKAR:
Да благодаря и аз на Пламен за снимките. Книжката "Влакове" на Агоп Мелконян и аз я имам и до ден днешен си я чета - там всичко за железниците е обяснено на изключително прост и разбран език. Но според един наш съфорумец - Емил Стрезов (Tramway) широко известният у нас и в чужбина писател-фантаст и журналист Агоп Мелконян (Бог да го прости човека, преди няколко години почина от рак едва навършил 58 години), цитирам "не разбира от железници, затова писанията му на тази тема са смехотворни". И "Чудя се как през всичките тези години не се намери никой да каже на Агоп Мелконян, че преди да пише за железници, трябва да попита по-знаещи за железници. Личното ми мнение е, че за него в пълна сила важи поговорката "Чукча писатель, чукча не читатель"". И други квалификации от сорта на "Тук пак надушвам Мелконянска следа.." или "Оставете разни списания от сорта на Техника Молодежи, Млад конструктор и прочие. Там пишат разни пишман-специалисти от породата на Агоп Мелконян, които мислят само за хонорара си". Това са все извадки от прехваления пишман-професионален ж.п. форум, от който пропищяха доста хора....
Между другото баща ми също има Вартбург, само че от по-новия модел - 353 - не казвам, че е перфектна, но през ония години беше най-малката злина - при всички положения е по-добре от Лада, Жигула или Сговнич.
И накрая една молба, свързана отново с тролеите - от години търся снимки на съчленените австрйски тролейбуси, купени втора ръка през 80-те години от Линц, Австрия, но които безславно си заминаха при идването на икарусите 280. Да поясня, движеха се по линия 7 минавайки покрай гара Сердика, за която става въпрос в другата тема.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия