Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
XRISTO:
Управниците винаги крадат! Така е и в чужбина. Но там имат някакво приличие и гледат народа да е що - годе добре, докато нашите и въздухът дето дишаме ще ни вземат ако има чалъм. А колкото до търпенето - какво предлагате? Нещо като през 98 - ма? Че да се настани друг крадец? По - алчен и по - лаком. Истината е че няма оправия. Както се казва в една песен - стягай багажа и дим да те няма! Тук ще си е все по - зле и по - зле. Това е тъжната истина. :sorry:
Mixy:
Много песимизъм лъха от горните слова... :(
Да, навсякъде се краде. Дори животните си крадат плячката едни на други. Но те го правят чисто инстинктивно, не мислят. Докато ние имаме глави на раменете си и можем да мислим. Според мен, за да променим държавата към по-добро, трябва да променим първо себе си. Защото държавата - това сме всички ние. Промяната изисква време, но колкото повече хора успеят да превъзмогнат старото мислене, толкова по-бързо и качествено ще променим нашия живот. Не случайно Моисей е водил народа си 40 години през пустинята...
pach:
Браво Милене - съвсем точно казано!!!
В допълнение бих добавил, не че няма какво да направим...
Ами всичко е така както си го направим ние. Само дето трябва наистина (Милен :good:)
да се преборим с робското си мислене и едва тогава ще спрат да се пускат такива
лафове не само на глас но и в мислите ни:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=1752.msg80065#msg80065 date=1341778578 ---... Истината е че няма оправия. Както се казва в една песен - стягай багажа и дим да те няма! Тук ще си е все по - зле и по - зле. Това е тъжната истина. :sorry:
--- Край на цитат ---
:nono: :nono: :nono:
evrokoma:
Mixy много си прав за това че държавата това сме ние ,но българина с всеки изминал ден се обезверява.Цените на тока и горивата се повишават лавинообразно,а работните места и заплатите се променят със същата скорост но в обратна посока.В цял свят търсят специалисти а тук възможно най глупавия за да му платят възможно най-малко,сравняват ми цените с тези на запад а никой не сравнява заплатите че са най-ниските в Европа.Е как да сме оптимисти на какво отгоре като 80% от работещите едва оцеляват децата им са лишени и мизеруват, а ромите всички чакат на гърба ни на нас работещите ,спят по цял ден а нощем ходят да тършуват по къщите на бедните възрастни или да крадат метали и си живеят в пъти по добре от нас работещите и изкарващи прехраната си честно.Разходи се в която и да е циганска махала да видиш за какво иде реч вляз в циганска къща и после в една българска разликата е от земята до небето в обзавеждането, лично с очите си съм виждал "бедни роми" които ходят за социалните си помощи с джипове и мерцедеси окичени в злата.Въпреки всичко и аз съм оптимист че все някога това ще се промени макар да изглежда че мисията е невъзможна за България. :(
pach:
И така, ето обещаното ...с два "бонуса":
Карта на Пловдив от 1896 г.
Оказа се, че Майер е правил регулационния план не само на София.
Регулационен план Майер на град Пловдив - 1908г.
И последното (за сега) намерено за този град.
План на Пловдив от 1942 г.
Забележка: Внимание - плана от 1942 г. съм го направил във формат за разпечатване А0.
...но ухо при гара Филипово не виждам. Но пък при централната гара - все още го има.
Впрочем и сега, като се отвори Гугъл Земя, в района си личи къде е минавало! ;)
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия