Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
zazo:
Ето още няколко плана от Пловдив.
pach:
Интересно...жалко че коловозното развитие е само маркирано, щото става въпрос за градоустройство (1943г),
а "вилаета" на БДЖ, си е оставен за тяхна работа и т.н.
И все пак се вижда ухото и бъдещите входни стрелки (реконструкция)
на гара Пловдив.
liro4605:
За тези които не са чели само да спомена че ухото е действало докато не е направена линията от днешно Кръстовище или Пловдив разпределителна изток до гара Скутаре.Преди това влаковете с направение София-Бургас например са се извъртали през ухото и са заминавали за Филипово.Ухото е въртяло горе-долу през днешният парк срещу ул. Кукуш после зад бившето кино и по паважната улица покрай халите и отзад към глухите коловози на депото. По приказки на един старец е имало отклонение на ухото което през градинката срещу халите е ходило до бивша топлоцентрала строена от германците.
pach:
Върни се назад по темата - преди два дни специално за теб и Любо метнах карта на Пловдив от 1942г.
та на нея се вижда всичко което описваш - черно на бяло....тоест цветно де...с надписани обекти и т.н.
ПП. В тази връзка и коментарите на Любо за кланницата, да попитам (че за мен кланницата беше от другата страна на Марица),
към кои години приблизително е прокарана железницата от другата страна на Марица, в частта зад панаирното градче?
То и в самият панаир стига от някъде "релсата" - въобще нещо по конкретно (дати и клонове) за тази част на града?
liro4605:
Сори че не съм чел писаното но малко странствах из родината и пак съм очарован, тя по нищо не отстъпва освен с мръсотията на другата ми любима държава.
Ето някоя друга снимка от Бг
1267м
Последната е поздрав за всички който се чувстват БЪЛГАРИ и по душа.Другият път ще гледам да се снимам когато и влакчето минава ;D
На въпроса за кланницата ще кажа само че тя бе на южният бряг на реката на мястото на днешният Бриколаж.Линията в панайра я няма от доста време и по трасето и има изградени жилищни сгради.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия