Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

България!

<< < (17/351) > >>

pach:
:spiteful: :spiteful: :spiteful:

...та ще изкочат и по старите де... :prankster:

Der Hetzer:

--- Цитат на: IKAR link=topic=1752.msg32098#msg32098 date=1259759411 ---Лично се возих на този, по-стария, на снимката с Икарус-а, с малката двукрила врата отпред, предназначена само за шофьора. Даже исках на кино Дружба (сега Одеон) да слезем през нея, но нямаше как....Друга особеност на този вид бяха шперплатените дървени седалки, разположени напречно на салона, като в  метрото. Щом казваш за кожен салон, значи става дума за другия, по-новия тип.

--- Край на цитат ---

Най-готиното в тях беше, че известно време след като ги докараха имаше (и все още функционираха) едни копчета до всяка врата, чрез които пътника сам си отваря вратата - тоест шофьора изобщо не се занимаваше с това да отваря вратите на спирките. Беше изключително забавно да гледаш как разни тъпи парчета (а те и тогава си бяха болшинството от населението) гледат тъпо (като теле в скоростна кутия) вратите на спрелият на спирка тролейбус и чакат някаква неземна сила да ги отвори. Един път така, на някаква трътлеста лелка с прическа тип "ритана зелка" и мрежички (тогава найлоновите торби не бяха масово разпространени) пълни със зарзават и разни други покупки и бях казал: "Опитайте със "Сезам - отвори се!"" като с далечната ми ръка незабележимо за нея натиснах копчето... И сега ме напушва яко смех като се сетя за овчият и поглед, който след гореописаното мое действие стана някък си още по-овчи  :haha:
Другото удобство беше, че когато натиснеш копчето по време на движение, вратите се отваряха на първото спиране на място на тролея, тоест можеше да си слизаш на светофари и кръстовища където ти е кеф, а не само на определените спирки... Но гадовете се усетиха и после прее*аха системата :(

IKAR:
Тия, Пламене, дето си пуснал, са швейцарски - сега в Бургас и Русе се движат такива, но не са от типа, дето ги търсим.

gregary:
    Спомени,спомени,навяват много спомени-яко :victory:,само кофти е това че като че ли съм поостарял,
обаче аз си пускам готина музика и с любимите ми хора се чувствам както-тийнейджър :music: :music: :bb:
 :drinks: ;D

CaLLlo:

--- Цитат на: muncho link=topic=1752.msg32057#msg32057 date=1259694561 --- :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:Откъде ги намираш тези снимки бе човече.Няма ли нещо и за Пловдив? :hi

--- Край на цитат ---

Специално за Мунчо - "Тролей по главната" и една Бричка  :good:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия