Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
IKAR:
Значи у нас е имало и от по-луксозните варианти. Те пак са от 60-те години. Такъв между другото е бил и клубният автобус на ЦСКА. Фирмата фалира окончателно през 1978-а г., а собственикът и, "обиден" на гнилия капитализъм, емигрира за Куба, където разработва дизелови двигатели на базата на стандартния двигател Зил-130 - произвеждани са серийно под кубинска марка. Едуардо Барейрос там и умира през 1992-ра.
Тъмно-синьо - светло-сини мерцедеси, подобни на този на снимката, са внесени по късно-през 1978-а и първоначално не са били точно за Балкантурист, а за развозване на делегатите на не знам си кой конгрес на БКП. След това отиват в Балкантурист. По същия начин, през 1986-та, за 13-тия конгрес, се внасят доста по-луксозни тъмносини автобуси Неоплан, които после пак са предадени на Балкантурист.
pach:
Малко обновление на архивните снимки от "Изгубена България"!!!
Снимка за спомен в депото пред трамвайна мотриса на служители
от Дирекцията на трамваите и осветлението на
ул. “Княгиня Мария Луиза”, София 1941 г.
модела е известен...
Църквата “Св. Храм Успение Богородично” (Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θοετόκου),
построена в 1897 г. от гръцкото население на Анхиало (Поморие) и изгорена в 1906 г.
от български националисти, църквата е разрушена окончателно в 1938 г.,
Анхиало, началото на ХХ век
Панорамен изглед на София с поглед към Перловската река
(днешният бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”),
в центъра се вижда църквата “Св. Седмочисленици”, началото на ХХ век
Ученички от Втора девическа гимназия на въртележката в Борисовата градина, София 1936 г.
София, панорамна фотография към площад “Народно събрание”, началото на 30-те години на ХХ век
Трамвайните релси вече ги няма тук.
А това е доста интересно...каква е марката на колата?
хижа "Септември", архив ДПП Витоша"
pach:
За съжаление нищо не се е променило в България от доооооста години....
Едно време разни бакали управляваха страната ни, сега музиканти се изживяват...
не като музиканти, а като ...литературни критици.
Дано снимките в този им вид се виждат и на дисплейте на касовите апарати!
Но не очаквайте всички снимки които съм качил до тук да ги преработя - по-лесно е да ги изтрия и да
кажа ...майната му....нито пък очаквайте да ги преработвам, ако някой тепърва си купи някакъв китайски таблет,
и той му отваря трудно социалните мрежи от типа "Пич, къде ми е колата?".
Тук поне за мен от крой време е било -"свирено положение".
Явно за мен, но не и за някой други - щом като умеят "со кротце, со благо" да си налагат своята тояга!!!!!
Специално за Адриан - наздраве няколко пъти!!!
:drinks: :drinks: :drinks:
Adrian:
Много благодаря , :drinks: човек се учи докато е жиФ!@
IKAR:
Някъде из центъра, не мога да преценя точно къде - опа, грешка - Орлов мост:
И най-вероятно на Руски паметник.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия