Сашо , това го знаем и без да го закачаме някъде...и не става въпрос кое с какъв цвят е (ясно е , че бандажите например не са оранжеви) а с точно кой нюанс на съответния цвят , ще е най-достоверно.

Пико , да това е темата , но форума вече става доста обширен

и въпреки , че знаех какво търся за ровене повече от пет минути - не я намерих

(може би защото не бях запомнил ни раздел , ни заглавие...

).
Любо не се отказвай , темата за боите по RAL не е умряла, просто тя ще се развива по-бавно, тъй като не всеки моделист пребоядисва или боядисва, не всеки се чувства сигурен да каже "аз избрах тези и тези нюанси и т.н.", пък и постепенно ще се изгладят и уточнят номерата и след всеобщо одобрение (не че е важно и ще гласуваме) на принципа " Иииии...ето за това говорехме!" темата постепенно ще се запълни.
Поне аз така смятам , така че ако не ние , то поне следващите "бояджии" ще я имат за основна в моделирането.
И за да се върнем към темата - смятам, написах "не ти е верен камуфлажа" точно за да не се спори безмислено - щом тук са качени снимки , значи е преценено ,че това е правилното и че Владо си е спазил точно номерата и нюансите, най-малкото защото се е допитал тук (във форума това е обсъждано поне в още две теми), работи заедно със безспорният специалист с нужният опит - Яско

, а съм сигурен, че се е допитал и до Васко.Владо държи на точността , така че надявам се като видим шестицата на живо , ще ни хареса.Останалото са приказки от
ненастроени правилно монитори (само тези които ползват проектански програми си калибрират мониторите чрез специалните таблици и RGB тестове) и т.н.
Владо , да качва снимки от всички етапи , щото това също е важно за все още неопиталите да боядисват сами или с помощта на приятелите.