Автор Тема: Проект 06 111.9  (Прочетена 35104 пъти)

piko1

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Проект 06 015.2
« Отговор #30 -: 16 Юли 2009, 15:18:07 »
аз съм виждал шестак с тъмно червено като 230 на DR може би за тази става въпрос
тази на Владо наподобява на нея

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #31 -: 16 Юли 2009, 16:15:23 »
Момчета - не разбрахте ли, че вече няма еднакви локомотиви - каквато боя са доставили по депата - така се пръска, във всяко депо пръскат с различна боя. Тъй, че и да искате - не можете да уцелите автентичен вид на локомотив защото няма един с един еднакви. Може би е имало при първата доставка.  :on_the_quiet:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #32 -: 16 Юли 2009, 16:36:34 »
А някой да си спомня ,че се направи тема за боядисването на модели в БДЖ-цветове (и не мога да я намеря... :angry: :blush2: :blush2:), е че точно там , именно за 06-та серия имаме най-пълна картина????
Смятам ,че Владо спазва именно нея, плюс даденото от Ст.Деянов + опита на Ясен!!!
Обаче  неее , НЕ - "Не му е верен кяамуфлажа!!!" ;) - някой продължаватг да упорстват... :wild:
Владо е важното да си го хареса пък като го видим на живо , тогава пак може да поспорите.... :beee:

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #33 -: 16 Юли 2009, 16:52:04 »
И на мен ми се струва, че ще ме измъчат ама а да видим. :)

lubomir

• Гост
« Отговор #34 -: 16 Юли 2009, 17:16:12 »
Pach, темата, я пуснах аз, като идеята ми беше да се разберем за цветовата комбинация на парната ни тракция. За съжаление стигна в 9-та глуха и явно цветовете всеки ще си ги кара типично по нашенски "на вкус". Идеята ми беше да се прекрати гадната практика на депата, за която казва Кракомобила. Ама поне за дизелите цветовете ги имаме, и ако ще я караме на око и на кеф, вместо да спазваме цветовата комбинация, такава каквато трябва да бъде, ние просто ще възпроизведем изродската практика на БДЖ в Н0. Нищо повече! Мен ми се искаше, поне нашите мини БДЖ-та да са като немското или австрийското - демек такова каквото трябва да е, а не каквото на всеки му се иска.
Ама мойте критерии винаги са масималистки, тъй че няма как да се задължаваме да правим това или онова. Всеки е свободен да прави каквото си иска творчество.
Добре, че поне мойте ще си ги направя такива каквито трябва да са!
Ние българите, определено сме скарани със спазване на каквито и да е предписания, нормативи, изисквания, ред, порядък, хигиена... Ама то си не и в кръвта туй ;D

CaLLlo

• Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #35 -: 16 Юли 2009, 18:22:48 »

Ето за цветовете на парните локомотиви възможно най-компетентното мнение, при това тук от форума. По въпроса още преди време съм питал много светила, но до по-компетентно от това не съм достигал досега!

ЗАКАЧЕТЕ ГО НЯКЪДЕ!!!

Цитат на: Tramway link=topic=1547.msg22388#msg22388 date=1238573407
          ...
По въпроса за боядисването - още в самото начало на 20в в България са установява като стандартно боядисването на машините както следва: котелът и въглищния сандък в черно; водни резервоари, димоповдигащи щитове, обшивки на парни цилиндри (вкл. и тез на кноровата помпа) в зелено; рами, буферни греди, колооси и сцепно движение в червено; бандажи в бяло.
Всяка една машина, вземана под наем (предимно серии 13 и 15), е пребоядисана в БДЖ разцветка след откупуването й и преминаване в собственост на БДЖ, и то не веднага, а по време на ПР. Туй важи и за машините, откупувани от войската, индустриални и строителни предприятия в България. Тъй че няма определена година на масово пребоядисване.
Машините, строени по поръчка на БДЖ, пристигат от производителите с поръчаните цветове, тез, произведени за други железници, но купени на готово от заводите (серии 12, 16, 20) също са фабрично пребоядисани в наша разцветка.

piko1

• Гост
« Отговор #36 -: 16 Юли 2009, 18:49:55 »
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1669.0.html ??
за тази тема става на въпрос нали така

lubomir

• Гост
« Отговор #37 -: 16 Юли 2009, 19:19:09 »
Цитат на: CaLLlo link=topic=1758.msg26725#msg26725 date=1247757768

Ето за цветовете на парните локомотиви възможно най-компетентното мнение, при това тук от форума. По въпроса още преди време съм питал много светила, но до по-компетентно от това не съм достигал досега!

ЗАКАЧЕТЕ ГО НЯКЪДЕ!!!

Цитат на: Tramway link=topic=1547.msg22388#msg22388 date=1238573407
          ...
По въпроса за боядисването - още в самото начало на 20в в България са установява като стандартно боядисването на машините както следва: котелът и въглищния сандък в черно; водни резервоари, димоповдигащи щитове, обшивки на парни цилиндри (вкл. и тез на кноровата помпа) в зелено; рами, буферни греди, колооси и сцепно движение в червено; бандажи в бяло.
Всяка една машина, вземана под наем (предимно серии 13 и 15), е пребоядисана в БДЖ разцветка след откупуването й и преминаване в собственост на БДЖ, и то не веднага, а по време на ПР. Туй важи и за машините, откупувани от войската, индустриални и строителни предприятия в България. Тъй че няма определена година на масово пребоядисване.
Машините, строени по поръчка на БДЖ, пристигат от производителите с поръчаните цветове, тез, произведени за други железници, но купени на готово от заводите (серии 12, 16, 20) също са фабрично пребоядисани в наша разцветка.
Разчитах на компетентност тук, а не в БДЖ, затова и повдигнах въпроса преди време. Инак от БДЖ да получим въпросната информация ще е цяло чудо, тъй като както всички знаем това е TOP SECRET! Трамвая най-добре знае че "зелено" е все едно да кажеш на търговец на гуми, че искаш да купиш гуми, ама не знаеш размерите. Та така седи въпроса със "зеленото", "червеното", "черното", а и със всеки друг основен цвят. А е толкова просто примаме раловете, определяме производител No1, както и допустими замени с други производители и готово. Все си мислех, че не е толкова трудно. Инак черното има доста нюанси, за зеленото и червеното да не говорим. А с точен номер всичко е ясно и точно, ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ, и въпреки БДЖ-то. И тъй като темата се изчекна в друга посока, ще споделя, че за шестака съм приготвил точно RAL 3003 на Life Color, но съм сигурен, че и всеки друг производител, който прави ТОЧНО този RAL ще свърши абсолютно същата работа.

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #38 -: 17 Юли 2009, 08:47:15 »
Сашо , това го знаем и без да го закачаме някъде...и не става въпрос кое с какъв цвят е (ясно е , че бандажите например не са оранжеви) а с точно кой нюанс на съответния цвят , ще  е най-достоверно. :rtfm:

Пико , да това е темата , но форума вече става доста обширен  :clapping: и въпреки , че знаех какво търся за ровене повече от пет минути - не я намерих  :blush2:(може би защото не бях запомнил ни раздел , ни заглавие... :search:).

Любо не се отказвай , темата за боите по RAL не е умряла, просто тя ще се развива по-бавно, тъй като не всеки моделист пребоядисва или боядисва, не всеки се чувства сигурен да каже "аз избрах тези и тези нюанси и т.н.", пък и постепенно ще се изгладят и уточнят номерата и след всеобщо одобрение (не че е важно и ще гласуваме) на принципа " Иииии...ето за това говорехме!" темата постепенно ще се запълни.
Поне аз така смятам , така че ако не ние , то поне следващите "бояджии" ще я имат за основна в моделирането.

И за да се върнем към темата - смятам, написах "не ти е верен камуфлажа" точно за да не се спори безмислено - щом тук са качени снимки , значи е преценено ,че това е правилното и че Владо си е спазил точно номерата и нюансите, най-малкото защото се е допитал тук (във форума това е обсъждано поне в още две теми), работи заедно със безспорният специалист с нужният опит - Яско  :hi:, а съм сигурен, че се е допитал и до Васко.Владо държи на точността , така че надявам се като видим шестицата на живо , ще ни хареса.Останалото са приказки от ненастроени правилно монитори (само тези които ползват проектански програми си калибрират мониторите чрез специалните таблици и RGB тестове) и т.н.

Владо , да качва снимки от всички етапи , щото това също е важно за все още неопиталите да боядисват сами или с помощта на приятелите.

;D ;D ;D

CaLLlo

• Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #39 -: 17 Юли 2009, 18:15:14 »

KRAKOMOBILA

• Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #40 -: 17 Юли 2009, 19:01:08 »
Цитат на: CaLLlo link=topic=1758.msg26770#msg26770 date=1247843714
                           (Image removed from quote.)   (Image removed from quote.)
(Image removed from quote.)

Е ?

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #41 -: 20 Юли 2009, 15:06:11 »
Тъй като се усъмних в собствените си възможности по прикриване на бялата лента, помолих Яско да пръсне втори слой боя върху старите "следи". Тъй че проблемът "бяла лента" скоро ще бъде елиминиран... ;)

piko1

• Гост
« Отговор #42 -: 21 Юли 2009, 11:08:37 »
който купил купил

Dear Pеtko,
thank you for answer, but the cause is that we not make this loco ourself and we had big trouble in the past with delivery and also with quality. So we decited to to sell out  locos from our stock and make not new production. 

Mit freundlichen Grüßen

Marina Petau
Vertrieb

TILLIG Modellbahnen GmbH & Co.KG

« Последна редакция: 21 Юли 2009, 11:12:55 от piko1 »

lubomir

• Гост
« Отговор #43 -: 21 Юли 2009, 15:02:25 »
Еми аз нейде, казах преди 5-6м, че ще стане точно това. Който разбрал- разбрал! Който купил - купил. Сега остава Ибей, ама там нещата ценово пък и не само са непредсказуеми. Другото е ако все още нещо е останало в Румъния. Кой превари- може и да завари. За всички останали по една студена вода ми се види честно да е! ;D
Хайде със здраве!

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #44 -: 21 Юли 2009, 15:15:13 »
Вие сериозно ли смятате че 2000 броя са се изчерпали при различните търговци?
Ако е така ...малеиииийййй!
 :swoon: