Владо тампонирането е добре за домашни условия (тоест ако правилно съм разбрал не е баш "тампон" ами го правиш с парче дунапрен?!?!) обаче от там ти идва напластяването на бялата боя.Най-вероятно го завтаряш докато спре да прозира през бялото , червеният цвят и това също допринася за напластяването...От стендовият модилезъм , пък и тук Ясен го е рекъл в "споделено...от майстора"

, че е добре да се боядисва от светли към тъмни цветове.За това препоръчвам да се мине коша (но не целият, а само в района на лентите) първо с бяло, а после с червено.Тук също има малко "уловка" - тъй като бялото от долу ще "изсветли" малко челвеното (то също прозира все пак макар и едва забележимо) , всеки цвят след бялото трябва да е с една идея по-тъмен.Всичко се постига с неколкократни опити на подобна пластмаса (или отвътре на коша...).
Колкото до лентите - имам някъде едно старо рулце от самозалепваща лента която е около 1,5 мм в ширина(или 1 мм

), черна подобна на "ТЕССА" изолираща , която от остарялостта си едвам се държи липилото , та няма проблем със зацапването след свалянето и...та за нея трябва да опитам (дали не се разтваря все пак от боята).
Ако разгледате снимките на моя модул, по точно покрива на "кукленската" (spas_tf) "тоалетна" (CALLIO) която аз я направих за кантон към моста , та на тожзи покрив имам сложено от тази черна лентичка.Те за това иде реч...