Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Осветление на локомотива и още...
lubomir:
--- Цитат на: staff123 link=topic=177.msg29832#msg29832 date=1255613154 ---Като пробвах схемата от моя пост се оказа така, че в при движение напред белите светят, но като обърна посоката на движение червените не светят. Възможно ли е този DC-Bridge да има пръст. Лока е аналогов, както вече съма писал. И какво трябва да направя в случая, за да може всичко да свети както трабва?
--- Край на цитат ---
Би трябвало да светят при аналогово движение, освен ако нещо има разкачено. Пробвай с мултицет! Обаче тая схема е тотално неприложима при цифрово управление.
staff123:
Аз с моя мултицет пробвах и бях тотално объркан, след като той показа, че синия цвят е нула, а не фаза... :blink:
Няма нищо разкачено, просто защото не съм пипал. Поне според мен.
А удачно ли ще е ра вържа осветлението директно на входовете на платката, в смисъл на червения и черния цвят? Логично е да стане, а и от опит го установих.
staff123:
--- Цитат на: pach link=topic=177.msg29833#msg29833 date=1255613736 ---
--- Цитат на: staff123 link=topic=177.msg29832#msg29832 date=1255613154 ---Като пробвах схемата от моя пост се оказа така, че в при движение напред белите светят, но като обърна посоката на движение червените не светят. Възможно ли е този DC-Bridge да има пръст. Лока е аналогов, както вече съма писал. И какво трябва да направя в случая, за да може всичко да свети както трабва?
--- Край на цитат ---
Нещо не става ясно каква ти е схемата, какъв е този мост и аналоговият лок на какво го пускаш?
Дай отначало с подробности, моля. :blink:
--- Край на цитат ---
Схемата е тази: http://media.snimka.bg/4589/015433915.jpg
При движение напред и назад белите съответно светят, но червените не.
DC-Bridge е това дето е сложено в DCC куплунга вместо декодер, за да може лока да се движи на аналогово. Пиковските имат такова нещо, за други марки не знам.
staff123:
А тази би трябвало да сработи.
P.S. Той Христо точно това ми е дал, ама няма кой да гледа... Тя горната също май става, ама за лок без DCC куплунг.
lubomir:
Да, тази схема става за цифрово. :yes:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия