Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Осветление на локомотива и още...

<< < (11/12) > >>

optron:
Схемата, която е показана последно може да се преобразува лесно за аналогово управление с два изправителни диода. Те се свързват по следния начин - единият между синьо и бяло, а другият между синьо и жълто. И двата гледат към синьото. Така всеки диод ще шунтира едната група светодиоди, в зависимост от посоката на тока и другата ще свети. След това бялото и жълтото се свързват към токоснимателите на колелата, а синьото се оставя висящо.
Извинявам се за "детската" рисунка, ама сега не съм на моя компот.

staff123:
Аз вече си направих осветлтнието по тази схема. Стана супер, но както е казал и Христо, аналоговото е кофти. А червените светодиоди, които сложих ми се струва, че светят прекалено ярко за целта, но като за първи опит мисля, че се справих.
Благодаря за помощтта.
 :)

XRISTO:
Давай снимки!  :good:

staff123:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=177.msg30102#msg30102 date=1255979317 ---Давай снимки!  :good:

--- Край на цитат ---

В момента нямам фото, но скоро ще го щракна.

G_GROZ:

--- Цитат на: staff123 link=topic=177.msg30090#msg30090 date=1255970598 ---Аз вече си направих осветлтнието по тази схема. Стана супер, но както е казал и Христо, аналоговото е кофти. А червените светодиоди, които сложих ми се струва, че светят прекалено ярко за целта, но като за първи опит мисля, че се справих.
Благодаря за помощтта.
 :)

--- Край на цитат ---
Ако ти се струва, че червените светят силно, просто увеличи стойността на R1. Но не много за да не престане да свети изобщо. Пробвай с двойна стойност от сегашната.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия