Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Видове пластмаси при производството на модели

<< < (3/5) > >>

mill:

--- Цитат на: lubomir link=topic=1781.msg27181#msg27181 date=1248951512 ---Относно Polyoxymethylene-а. Този вид пластмаса се лепи единствено с някои видове гъвкави епоксидни лепила, след предварителна абразивна подготовка на повърхността. На всички ни е ясно че 0,25кв.мм, няма как да се подготвят абразивно(или с коронарен разряд), и още по-малко да се залепят с продукт имащ някаква адхезия към този продукт. Да не говорим че силата на залепване винаги се приема като сила на срязване

--- Край на цитат ---

Е това е факт  :good: .Аз  споменах за пиковското,щото каноколита него не успя да лепне,пък като чета за роковската пластмаса- ще лепне ама с цъфтежа на налъмите :lol:

lubomir:
Предпоследния скан е, коя фирма, в кои детайли, какъв материал ползва. Като гледам Лима, че ползва масово полипропилен, това значи че нищо тяхно не става за залепване. Аз подсъзнателно тая фирма винаги съм я заобикалял и сега си обяснявам защо ;D Инак корпусите се водят Lokgehause и може да се види под всяка фирма от какъв материал ги правят. Тъй като АВС-е роднина на полистирола, то би трябвало лепенето да става с цианоакрилатни лепила, и някои други(на които е указано на опаковката) на базата на разтворители. Лечението на побеляването на залепваните детайли  при полимеризацията на цианоакрилатните лепила е, залепвания детайл да се остави на проветриво место след залепването, за да не се позволи побеляване на повърхността. В този случай използването на минимално количество цианоакрилатно лепило е препоръчително. Голямото количество полимеризира по-бавно, а от там се получава по-голямо побеляване.

Vlado:
Всичките табели на 14.41 и 07 068 са лепени с каноконлит. Докато върху първия лок се учех още и леко окепазих положението, то при втория нямам никакви бели петна около табелите. С това искам да покажа и докажа, че все пак каноконлитът става за лепене и то добре, с уговорката, че оплескаш ли положението върху повърхността и залепяното засъхне, няма оправия. Други забележки нямам към лепилото.

piko1:
е Vlado то фотоеца с това си се лепи по принцип както и смолните детайли  :blush2:
сега разбирам защо не съм могъл да залепя глупостта от корубата на тауроса с ревелско лепило
Любо в този случай (пико демек) може да се лепи със бизона защото доста добре лепи мерклинските неща ?

schatsi:
...може би с това ще стане :
http://www.bison.net/US/en/index.do

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия