Сдружение "ЖП Моделисти" > Сбирки / Клубни мероприятия
Макет в мащаб 1
piko1:
ето го решението :yahoo:
http://www.youtube.com/watch?v=MUwdPrCu_Q4
http://www.youtube.com/watch?v=BwDht7AtmCo
само жена му на гроздан да не разбере :lol:
G_GROZ:
Съгласен съм, че няма нужда от експерименти с разни гърмящи смеси. Но от друга страна има и други места, където могат да се използват пушеци от бъркани масла - ловци пърлят диво прасе, пожар в сграда, цигани се греят на кюмбе, току що свален самолет, доменни пещи, но не в Кремиковци, огнището на Рачо Ковача, незадоволени студенти палят коли по улиците, Светата инквизиция праща някой на кладата, пионерчета около лагерен огън, разярена съпруга на иначе добър макетист, му пали макета. Пламене, ще трябва малко да си поиграеш със докарване на реалната миризма, особенно на някои специфични изгаряния. :focus: :girl_werewolf:
Иначе цитрусовите масла ги купувам от ХИТ. Жена ми ги ползва за аромотерапия. Още днес ще експериментирам на открито и далече от вкъщи :buba:
Best Ripper:
Днес привечер минах през ВТУ-то и взех парния и един BR212 за почистване и смазване. Искам да ви разочаровам, че димогенераторът е изгорял! Извадих го без проблеми от комина на лока, обаче при измерване дава безкрайно съпротивление... :fie: Като му гледам схемата на свързване, май е работел непрекъснато, което предопределя и неговото прегряване и изгаряне.. Така че на това време може да не мислите за одимяване на пейзажа... Впрочем и самият локомотив е доволно ползван и поочукан... Все пак добре, че поне той от трите е оцелял... :yahoo:
Gervasii:
А какъв е звуковият му декодер?
Best Ripper:
Декодерът е някаква схема на Мерклин с "бял шум" за имитиране на ефекта "пуф-пуф" и записан звук по всяка вероятност за парната свирка.. Всичко е в една платка 9 х 7 см в тендера, която има десетина интегрални схеми и задейства стандартен високоговорител... :pardon: Не ми се струва да е нещо известно, тъй като все пак е на над 25 години... Но доста добре докарва всички звуци, особено при бавна скорост.. При максимална обаче ефектът "пуф-паф" се губи от високата му честота и здравото тракане на самия локомотив и вагоните... После ще кача снимки...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия