Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Архивни снимки.

(1/5) > >>

zazo:
Издирвам всякакви архивни снимки на български подвижен състав и инфраструктура. Знам че много хора трудно споделят подобна ценна информация на добра воля, но все пак реших да опитам.

Идеята ми е в крайна сметка да се получи справочен каталог/галерия със снимки на локомотиви и вагони, сгради и т.н, който да обхваща широк период от време (епохи), като включва както и самите реални прототипи, така и моделите на различни производители, които могат да бъдат използвани за преправяне. Т.е. това да е един онлайн справочник по-скоро за моделисти, а не толкоз за почитатели на железниците изобщо.

pach:
Някъде в темата за парни локомотиви съм качил скан на моя архивна снимка на нашата серия 49 (бивша 3000).
Локомотива е сниман някъде през времето на първата световна война , но не е ясно кога и къде.На фоновите вагони (не цялата снимка съм я качил заради влошеното и състояние)зад него има товарни вагони с означение на румънските железници...ако не бъркам нещо (CFR).
За съжаление обикновенно такива снимки се правят рядко по повод самите машини , а още по-рядко са в услуга на моделиста , ама такъв е живота.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,237.240.html
е мястото а това е снимката:

Имам още снимка на "баба Меца" - серия 46, снимана на гара Сараньово на 1 септември (или октомври) 1931 г. но за нея за сега се въздържам - причините ще ти ги изложа като се видим лично , но брой че и ти я имаш...
Тя впрочем показва доста по-добре от горната , детайлировката по този страхотен български локомотив!

Това от мен за началото ти...
 :give_rose:

TANO:
Здрасти, Зазо
Не съм ги броил, но сигурно имам над 300 снимки на български подвижен състав, от които не веднъж съм гледал, когато съм си подобрявал моделите. Никога не съм имал намерение да ги крия само за себе си, но не знам и как да ги споделя със всички заинтересовани. Имам снимки на абсолютно всички парни локомотиви, включително отделните доставки от различни заводи за всяка серия, а така също и доста снимки на вагони. Като се видим на някоя сбирка ще си поговорим по въпроса. Апропо, аз пък го закъсах за снимки на стари рейсове - интересува ме около прозорците какъв цвят да ги боядисам - черно или металик? Откъде може да се изкопаят снимки?

pach:
Готов си - имаш ги , само че в предвид годината на производство (1949) са черно/бели.
Обаче пък стават едва ли не и за плакат с резолюцията си . Имаш поща ... :yes:
ПП.Вече имаш и няколко цветни!
 :hi:

TANO:
Мда, много яки снимки, благодаря ти. А пък каква работа ми отваряш сега :im_so_happy: ще има да си мацкам с клечката за зъби 8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия