ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

Грамотното писане във форума - от особено важно значение

<< < (4/7) > >>

Best Ripper:
И аз съм "за", макар че не виждам как ще стане на практика... А и как примерно ще стане правописът на румънеца във форума /както и на други чужденци - имаше и руснаци по едно време/, който използва добре он-лайн преводна програма, ама тя е толкова далече от истината, че не е за говорене... Поне да стане задължително писането на КИРИЛИЦА, и то без разни "четворки" и "шестици" вместо букви... За шльокавицата/методиевицата се подразбира, че трябва да се забрани със закон... Иначе ако се приеме задължително правилното писане, рискуваме към 1/3 от потребителите да излетят... На мен лично не ми е никакъв проблем.

Бтв, пишейки сега това, гледам, че съм си сложил за допълнителна застраховка към Firefox-a един плъгин, който е български правописен речник... Доста добре ми помага, особено когато пиша бързо и от това размествам букви, слагам неправилно/пропускам интервал и т.н. Ето това смятам да е добре да се сложи задължително - ползване на правописна добавка към браузъра! Гарантирано с нея голяма част от грубите правописни грешки ще се излекуват... Да, незнанието на пълен/непълен член и пунктуация няма да се оправи, но и пунктуацията ни е доста сложна и на тоя етап не може да се вкара в автоматични коректори... Опитвали сме оттатък в субтитрите да правим опити, обаче не става и това е. Просто трябва да се научи от задклавиатурното устройство...  ;)

Der Hetzer:
Използването на препинателни знаци трябва да бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!  :yes:
Постинги, в които изцяло липсват точки и запетайки следва да бъдат изтривани, неграмотността затормозява образованото мнозинство.
Нека авторите на подобни "творения" пишат, след като се научат да извършват съответното действие граматически правилно.  :hi:

XRISTO:
Твърдо"за"!
И понеже на практика е трудно приложимо като цяло, предлагам да си има сектор във форума, където да може да се четат грамотно написани мнения, та макар и да са спамърски.  ;D Модераторът на въпросният раздел да раздава банани на небрежно и неграмотно пишещите, но те да са само за въпросният раздел.  :good:

pach:
Искам да попитам тук му е мястото - какво стана с грамотното и НЕГРАМОТНО писане в този форум?
Ще се вземат ли някакви мерки или напротив , ще продължим да толерираме разни неграмотници, които отгоре на всичкото симулират "страшна сила и ерудиция" по въпроса?
Докога ще се ядосваме с откровенната простотия и липсата на познание по елементарен български език и съответният правопис?
(говоря за български , а не за английски език)
И това ако не е подигравка с форума ... :stink:

Vlado:
Интересно какво предлагаш да направим? Аз също се дразня от неграмотното писане, но и няма как да започнем да учим народа на правопис, не му е тук мястото, ми се струва. А да започнем да отстраняваме за правопис ми е леко странно, като в началното училище - двойка, айде да извикаш вашите... не върви. Всеки има право да изразява своето мнение и форумът е точното място за това. Ако някой пише неграмотно, това си е за него. Другите ще си направят извода за въпросния човек, каква стока е. Всичко останало е просто преследване на други цели.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия