Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Бъдещият ми макет
bdz43r:
Най-големият е Плачковци - Радевци 33 ‰, също и Вакарел - Веринско има едно място с над 30 ‰. По теснолинейката има до 32 ‰.
Горна баня - Владая неклона е 27-29 ‰, но заради нормите на UIC по документи е 25.
XRISTO:
възможнуст - възможност
Надявам се да съм ти бил от полза. :good:
Сaprycorn:
--- Цитат на: bdz43r link=topic=1883.msg29168#msg29168 date=1254676506 ---Най-големият е Плачковци - Радевци 33 ‰, също и Вакарел - Веринско има едно място с над 30 ‰. По теснолинейката има до 32 ‰.
Горна баня - Владая неклона е 27-29 ‰, но заради нормите на UIC по документи е 25.
--- Край на цитат ---
Дори наклонът да е 50 промила, това означава, че на 1,70 метра (както е начертал Galactica87 ) нивото ще се вдигне с 8,5 см! А той иска 25 см, което би отговаряло на 150 промила наклон! Затова ми се струва, че няма да прилича нито на Плачковци Радевци, нито на Вакарел Веринско.
pach:
...и не става въпрос на кое ще прилича, ами става въпрос за буксуване (бих казал и обратно връщане) на локомотиви, особено тези които теглят подвижен състав производство на Роко!
В най-добрият случай за (грубо) 170 см не повече от 6-7 см и то пак при условие 40/1000 което си е доста крайно и никой не го прилага.
Обикновенно 30-35/1000 е максимума доказан при ПРАКТИЧЕСКИ проверки.
;D
Vlado:
Практически съвети дадени от Юри Ботев: http://www.railwaypassion.com/?cid=102&NewsId=11
По темата: Съгласен съм с Пламен! На моя макет, например, в покритата част наклонът е 40 промила и нямам проблеми с боксуването. Но все пак толкова голям наклон на открито би изглеждал доста нереален, затова моето мнение е не повече от 30 промила на видимата част на макета и 40 в "мазата".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия