Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета в НО на Иво Недков
eurostar:
За планините и водите съм дал един филм на Павел и мисля, че той го е сложил някъде за сваляне. Там един експерт от Германия показва всичко стъпка по стъпка. Резултатът е безумно добър. Въпреки всичко, не знам как е действително там, но според мен немските реки и езерца са твърде сини по макетите. Тези, които аз съм виждал по света и у нас са по-зеленикави или кафеникави. Гледай много снимки преди да правиш нещо е моят съвет.
Best Ripper:
Прекален реализъм и богу не е мил! Хич не се престаравай с лупите, микроскопите и телескопите! Важното е едно - щом е ЖП макет, железницата да е основното! А не 5 метра линии и 500 къщи! Атракцията в ЖП макета се прави от екшъна - движещите се обекти!!! А не всичко "спящо" покрай тях! Който не вярва, да разгледа всички огромни макети из света... Ако няма непрекъснато движение пред очите, става просто реалистична тъпня... Хубаво само за снимка, клип и пъчене, но адски скучно и безинтересно в действителност... :drinks:
eurostar:
И в духa на казаното от Best Ripper, eто един прекрасен макет на планинска тематика с голям екшън, но и с невероятна изработка (без ужасните рисунки по стените отзад).
Ivo Nedkov:
Тези дни имах свободно време и реших да направя нещо:
На 1-ва снимка - материалите които съм ползвал:
малко тел, парче пластмаса, празна туба от силикон...
На 2-ра и 3-та съм показал различните етапи на работа;
На 4-та снимка се вижда и как се вписва в макета;
Остава да се сложат някой дребни детайли, нямам и стълби...
pavel75:
Евала за сръчността и :hi: благодаря на хора като теб, който споделят опита си с другите.
Успех
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия