Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета в НО на Иво Недков

<< < (6/72) > >>

Best Ripper:
Бат Гойко, хич не си губи времето да търсиш изравнителните линийки... Много повече време и нерви ще изхабиш, докато ги намериш /и то евентуално ако ги намериш/. Взимай си едно резбарско трионче и ножчета за метал и давай смело с него... Парите, дадени за него, ще ти се върнат - със сигурност ще му намериш още много приложения в макета... С клещи, ножовка, флексче и т.н. не става нищо читаво - пробвал съм... Линиите ти изглеждат "железни" и здрави, ама изобщо не е така - много лесно се мачкат /става въпрос точно за стария П профил/...

Ivo Nedkov:
pach, Best Ripper - благодаря за съветите.  :hi:
Като толкова време не съм си направил макет, то за една нощ няма да стане.
Трябва желание, търпение и разбира се майсторлък...  ;D

Относно коловозното развитие, гарите и планината с тунелите, имате ли какво да допълните?
Опитах се да ги разположа равномерно на макета, да не е всичко струпано на едно място.
Но още приемем съвети и може да се правят корекции...  :yes:

pach:
Може така по да ти хареса (не довършено щото там в дясно е ясно от твоя план)

Изтеглителният коловоз който същевременно е във фабричният двор , ще ти позволи да маневрираш в товарната гара без да спираш движението по основното трасе.
А ако с един превключвател превключваш електрически товарната гара ту към единият , ту към другият траф , можеш без дори да спираш разминаващите се влакове по основните трасета да маневрираш.Просто включваш товарната гара към "посоката" (трафа) която ти трябва за момента! ;)
 ;D

Ivo Nedkov:
pach , мерси за отговора!  :hi:
Изтеглителния коловоз и Фабриката ми се струва добра идея!!!
А що се отнася до самото маневриране,
ще помисля как ще е най-добре да го организирам електрически:
Може с един ключ да сменям поляритета само в този клон на Товарната гара.
Така ще мога да организирам маневрите, без да омешвам тоците от двата кръга.

Само при премиването от единия кръг към другия (през общи среден коловоз на Централната гара),
ще трябва поляритетите на двата кръга да съвпадат, нали така???  :yes:

pavel75:
Лесно можеш да следиш за поляритета - една крушка. Ако свети поляритета ти е обратен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия