Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета в НО на Иво Недков
Vlado:
Да, трябва да са отдясно!
Ivo Nedkov:
За сфетофорите сте прави.
Знам че трябваше да ги поставям отдясно, по посоката на движението.
Но като започнах да ги монтирам, видях че отдолу нямам място заради рамката на макета.
Така стигнах до това "компромисно" решение.
Тъй като съм ги свързал и електрически е късно да ги поправям... :(
Мислих доста и за разположението на сградите в последните 2 седмици докато ги сглобявах.
Това е варианта на който се спирам. Ще започна да изрязвам и ленти от шкурката за пътя.
И след това залепвам с Ц200.
Маркиривката преполагам се прави с бяла боя и шаблони изрязани от картон??? :unsure:
pavel75:
--- Цитат на: bategojko link=topic=1889.msg33974#msg33974 date=1263214368 ---...Маркиривката преполагам се прави с бяла боя и шаблони изрязани от картон??? :unsure:
--- Край на цитат ---
За моята маркировка първо ходих в една печатница на прозрачно твърдо прозрачно фолио да ми направят шаблони. Уж щяха да ми направят, взеха ми 10 лв и накрая нищо. После отидох при Илиян в Астра Т и той ми направи шаблони от ламарина. Станаха супер, проблема, е че не са прозрачни. Но и това има решение. Първо определям къде ще са линиите и игла топната в бялата боя маркирам през определен интервал. След това като сложа шаблона гледам къде са две точки и правя линията.
С картон незнам как ще изрежеш хубаво линиите, но пък може да стане.
Един съвет - аз на шкурката имах големи ядове докато хвана цаката. Като сложа шаблона, поради грапавостта на основана боята се разтичаше. За това аз топвах леко четката в боята и после на вестник с четката докато падне основното от боята. След това върху шаблона повече цапам отколкото боядисвам, но така не се разтича.
венелин:
абе пичове, вече е 21век, какви шкурки и шаблони, всичко се прави на плотери, само проект трябва и готово, включително и грапавината на асфалта в мащаб.
pavel75:
Нали номера е да си го направиш сам. Иначе се продава на Нох. Купуваш и лепиш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия