Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Метеоритен дъжд 16-17 ноември.

(1/4) > >>

KRAKOMOBILA:
Ето какво сподели с нас Toni от Bgspotters.

--- Цитат на: Toni ---Тази вечер към 2300 се очаква да започне силен метеоритен дъжд, като най-голямата му сила би трябвало да е към 0200. Явлението е позанато като падащи звезди. Мой познат астроном ми се обади за да ме информира за събиието и каза, че при посленото подобно явление честотата е достигала да 2000 в час.
--- Край на цитат ---
:)

fyut:
 :yes: :yes: :yes: Да не стане като "Денят на трифидите". Култов роман. Поне за мен де! :clapping:

pach:

--- Цитат на: fyut link=topic=1990.msg31295#msg31295 date=1258448917 --- :yes: :yes: :yes: Да не стане като "Денят на трифидите". Култов роман. Поне за мен де! :clapping:

--- Край на цитат ---

Не мой се плаши - това си е всяка година , защото горе-долу по едно и също време Земята преминава през остатък отпаднал от метеоритният пояс , който по принцип е зад орбитата на Марс.
Не съм сигурен (щото метеоритните потоци са два) кой от двата беше през октомври/ноември - Персеиди или Цефеиди.
Миналата година пак беше с такава интензивност, имах възможност да ги гледам при ясно небе в една крайсофииска кръчма и стана в крайна сметка добро напиване , само дето не разбрахме от зяпане на небито или от наздравиците за всека по ефектна гледка. :haha: :haha: :haha:
 По принцип 99 % от тях изгарят при навлизане в атмосферата , но е красота все пак... :ok: :good:

KRAKOMOBILA:
Пацо - Леонидите трябва да са. Тази вечер ще има още - който му е интересно да гледа. Около 22ч. ще са най-много.  :dance1:

fyut:
 :yes: И аз имам спомени, че май са Леонидите. Ще ги гледаме!!!!! :good:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия