Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Проблем!!!

(1/11) > >>

Vasilev65:
Здравейте колеги!
Реших и аз да реализирам детската си мечта и да си събера колекция влакчета и да си направя макет. Приблизително два месеца само четях и разглеждах различни сайтове. Накрая се спрях на мащаб Н0, защото в този мащаб като, че ли има по-голямо предлагане на пазара.Свалих си програма - WinRail и там на чертежа всичко изглеждаше добре. Ама нали съм от дълбоката провинция, за всичко се ориентирах само по снимки, писания и чертежи, без да съм видял "на живо" нищо. Поръчах си стартов сет на Пико, а после си купих още малко релсов път и една гара. Направих основата върху която да разположа макета /2,30 на 1,40/ и се оказа, че не ми пасва в хола. Първоначално се инатях като магаре на лед на приказките на жената, но постепенно осъзнавам, че е права  :(
Явно трябва да отида в друг мащаб. Може би ТТ или N. За сега повече ме влече ТТ, обаче не мога да намеря програма с която да се опитам да направя диорама в този мащаб и нищо не виждам в сайтовете на фирмите за ТТ.
Въпросите ми към Вас са:
1. Някой може ли да ми даде връзка към програма, която работи в този мащаб или ако може да настроя по някакъв начин моята?
2. Повече инфо за фирми, които предлагат релсов път и влакчета в ТТ.
Предварително благодаря!
 :)

fyut:

--- Цитат на: Vasilev65 link=topic=2018.msg31780#msg31780 date=1259144678 ---...... Може би ТТ или N. За сега повече ме влече ТТ, обаче не мога да намеря програма с която да се опитам да направя диорама в този мащаб и нищо не виждам в сайтовете на фирмите за ТТ.
Въпросите ми към Вас са:
1. Някой може ли да ми даде връзка към програма, която работи в този мащаб или ако може да настроя по някакъв начин моята?
2. Повече инфо за фирми, които предлагат релсов път и влакчета в ТТ.
Предварително благодаря!
 :)

--- Край на цитат ---

Pach  ;D ;D ;D

pach:
Ами добре дошъл в "Идеалният мащаб"!!! :clapping:
Той си има свойте недостатъци, своите хубавини и своите различия от другите.
За програмата "WinRail" - трябва само да си смениш папката (директорията) при библиотеките.
Например така:

от тук влизаш в папките за избор на библиотека...

...чрез натискане на зеления бутон отваряш по-горната папка (тоест излизаш от папка "НО" в цялата програмна директория)...

и избираш вече за "ТТ" ...

Като имаш на предвид, за старата система на "П"-профил релсите са в библиотеката "Berliner TT-Bahnen.blb" , а за новият "Т"-профил - съответно в "Pilz TT.blb".
Това са двете най-разпространени у нас системи за релсово развитие ...
Библиотеките не са пълни ... но вършат работа на 90 % (така е и за НО...) та ако ти трябва някой по "екзотична" релса или стрелка , значи , си "нахитрел" достатъчно и сам да си я направиш...като не забравяй да я запишеш към съответната библиотека ;D ;D ;D

Vlado:
Аз мога ли да вляза в ролята на защитник на размер НО?!  :blind: ;)
Ако макета не пасва в хола, но непасването да е не по причина, че не се побира в хола, а просто не е удобно такава голяма плоскост да се мести, прибира и прочее, най-добре разрежи самата плоскост на две и после изгради (полагане на релсов път, треви, храсти, реки и т.н.) двете плоскости, така че да могат да се съединяват и ползват като едно. Така постигаш двоен, даже троен ефект - не се налага да сменяш мащаба, не се налага да започваш проуванията за новия мащаб от начало и лесно можеш да съхраняваш плоскостите където ти скимне.
Нещо такова...

CaLLlo:
Виж и папки N и Z!
При реденето с тая програма място не ти трябва, всичко е виртуално. :yes:

Най-разпространените мащаби - 1. Като брой фенове, но и 2. Като предлагани артикули - и оттам - нормални(ниски) цени са:

1) H0
2) N
  .
  .
  .
6-66) Всички останали

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия