Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Разходка из два стари квартала на София – близо до бившата гара „Сердика”...
IKAR:
Ти на това, което правилно си описал и което се случва държава ли му викаш? Щото за мен това понятие в случая е неприложимо. Говорим за географска територия...А преименуванията на коли, фирми, градове и прочие са си съвсем точни не за друго, а защото тия имена не са измислени от мен, а от практиката......И не става въпрос за мрънканици, а за трудно поправима реалност-кочина....Тук не става дума изобщо за обективни проблеми в живота, а за такива, породени от това, че в нашата пародия на държава всеки гледа да прее*e другия, тоест проблеми, предизвикани от различни човекоподобни същества.
pach:
--- Цитат на: pach link=topic=2039.msg32297#msg32297 date=1260194474 ---...като не ти харесва тая страна (и държава) - границите и са отворени - вземи че я напусни и ....ще си решиш проблемите в живота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hi:
--- Край на цитат ---
IKAR:
Айде стига се заяжда. Превъзнасяйки и идеализирайки нашата действителност нищо няма да промениш към по-хубаво. На теб да не би да ти харесват пръкналите се архитектурни дивотии на площад Македония? И колко още такива има само в твоя квартал, в района на гара Сердика....А в цяла София...Ако тръгнем да ги показваме, ще стане страшно. И после ще твърдиш, че не е вярно това, което казвам, че било мрънкане и др. дрън-дрън-ярина....А между другото предполагам търсиш ето това(за съжаление няма по-хубави снимки):
Всичко показано е по лиценз на английската фирма АЕС от 60-те години. Компанията е закупена от Рено още през 70-те и трудно се намира информация. Това все пак не е Икарус, дето се среща в цял свят.
pach:
Изобщо не се превъзнасям, но не считам, че трябва само да се вижда лошото...
Не се заяждам , а го казах директно - омръзна ми да чета твойте МРЪНКАНИЦИ!!!
За мен във всички твой постове няма нито един положителен , или поне неутрален - всичките са как това е лошо, онова е още по-лошо, трето отгоре на всичкото е много скъпо и т.н. И ги наричам мрънканици, защото не знам нещо да си направил по-въпроса , освен да се оплакваш.Тук имаме тема "Похвалете се" , но не и тема "Оплачете се".Замисли се все пак защо такава обособена тема няма?
Имаме две/три теми в които пишем , но не мрънкаме , а предупреждаваме приятелите да не се прецакват сами като нас, но това е доста по-различно , от "цветаренето" по - всички теми с отрицателните си мнения. Не че ги нямаме, но не това е целта ни , нали? Или бъркам?!?!? :resent:
Ако не си забелязал, прочети си постовете сам и ще разбереш съвсем точно какво си направил ...То бива песимизъм , ама това твойто става вече мазохизъм...Хем си тук, хем се "кефиш" колко ти е гадно!!! :fool:
В крайна сметка живота има и свойте хубави страни , ама ти май вече не ги виждаш!
Аз поне се опитвам или да покажа хубавото , или в голяма степен с неутрални постове да туширам нещата (без да си затварям очите) и смятам , че това е в пъти по-добро от перманентното оплакване и чакане докато говоря, някой друг да свърши работата,да го направи по-добро (и после и на него да намирам маана).
Страната ни за това стигна до тук, защото научиха цял народ да мрънка и да се оплаква, ама нищо да не върши , за да може да обвинява всички други ,но не и себе си!
И хайде стига вече се оплаква , ами пусни нещо което ти е харесало (ако има такова въобще) на каквато и да е тема , по твой избор!
Повярвай ми, всички ще ни е кеф , да я прочетем...
Айде , че се ядосах истински вече :diablo: :angry:
--------------------------------------------------------------
Благодаря за снимките :hi: - макар стари, това не са точно тези автобуси които търся, но поне имам шрифта на наименованието.
Онези бяха наистина луксозни туристически автобуси , с доста по различна визия...такава щото да конкурират "Мерцедеси"-те на Балкантурист.Да не забравяме все пак, че тази международна автогара , бе съвместно предприятие на България, Югославия, Гърция и Турция. Впрочем от състава на автобусите именно нашите и гръцките бяха "Барейрос"-и , а турските и сръбските - "Мерцедес"-и.
Като намеря снимки (ако намеря) ще ги метна тук!
Поздрави!
pach:
Впрочем не знам чий лиценз са (ако са...) но BARREIROS са испанска фирма... :yes:
и този по отговаря, но бяха синьо-бели!
модела е В-312 от 1975 г.(но може би е бил U6000...от 1970г.)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия