|
banskia zet
|
 |
« -: 27 Януари 2008, 20:51:13 » |
|
Здравейте приятели,нека първото ми участие в този прекрасен Форум да бъде съпроводено с пожелания за успех през новата 2008г. В моя 1/2 вековен житейски път съм се занимавал и корабо,авио моделизъм.Радиолюбител съм от40г.Но атракцията ми са моделите ПИКО NN на влакчетата и формула 1.Като дългогодишен "работник"в Националните медий /БНР и БНТ/тази година поканих екип от БНТ на шоуто с "хелията"в Спортната зала "Локомотив".Невероятно и СТЕЛДИ ,организатора беше на върха на своя апогей.Да не говорим за децата. Ето защо предлагам да се организира едно ТВ шоу с тези прекрасни машинки .Предполагам ,че колегите от Детска редакция няма да откажат да бъде популизирана и тази дейност.Децата на България имат необходимост от това! Чакам Вашето мнение и препоръки как да направим по щастливи нашите деца и внуци? С уважение:Димитър Богоев /БНТ/
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2831
HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #1 -: 27 Януари 2008, 21:04:55 » |
|
Здравейте приятели,нека първото ми участие в този прекрасен Форум да бъде съпроводено с пожелания за успех през новата 2008г. В моя 1/2 вековен житейски път съм се занимавал и корабо,авио моделизъм.Радиолюбител съм от40г.Но атракцията ми са моделите ПИКО NN на влакчетата и формула 1.Като дългогодишен "работник"в Националните медий /БНР и БНТ/тази година поканих екип от БНТ на шоуто с "хелията"в Спортната зала "Локомотив".Невероятно и СТЕЛДИ ,организатора беше на върха на своя апогей.Да не говорим за децата. Ето защо предлагам да се организира едно ТВ шоу с тези прекрасни машинки .Предполагам ,че колегите от Детска редакция няма да откажат да бъде популизирана и тази дейност.Децата на България имат необходимост от това! Чакам Вашето мнение и препоръки как да направим по щастливи нашите деца и внуци? С уважение:Димитър Богоев /БНТ/
С радост сте поканени да снимате мойте макети 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
TheJackal
КЖМ - България
Сделки:
( 35)
Hero Member

Публикации: 1062
ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR Burgas
|
 |
« Отговор #2 -: 27 Януари 2008, 21:20:22 » |
|
Здравей, Интересна тема!!! Поздравления!!! Моята дипломна работа е точно върху "Ролята на ТВ върху детската психика". Когато завърших СДУ , подкрапата на БНТ беще нулева за съжаление. Но аз завърших с отличие не само Музикална педагогика, а и тонрежисура. От този сорт предавания съм правил още много треди БНТ да си имат и хал хабер за какво става дума, аз лично подкрепиям тази идея. В РТВ - Бургас направих предаване от този сорт - казвам нож с две остриета!!! Защо: 1. От психологическа гледна точка за децата се явява като ШОК!!! 2. Не всеки от родителите може да си позволи цените на нащо хоби!!! 3. Хобито ни е прекрасно , НО пренадлежи към една по зряла възрас 17 + години. 4. И още ред други причини и фактори, които няма да изброявам - мисля . че като служител на БНТ се досещате  . По -добрия вариянт е да се направи предване за МОДЕЛИЗЪМ, като там влизат по 5 - 10 мин. за всяко хоби в рамките на 2 пъти в месеца. Нека БНТ се поразрови малко и види някой кабеларки, че вече го правят. Да подкрепям тази идея и ще помогна за нейното развитие от все сърце!!! Успех на насто лудо - детско хоби !!! P.S. За вразка ICQ или SKYPE.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
eurostar
Сделки:
( 10)
Hero Member

Публикации: 582
N-scale, Era V+
|
 |
« Отговор #3 -: 28 Януари 2008, 12:22:26 » |
|
Аз лично не виждам нищо детско в цялата тази работа, освен китайските комплекти НО за по 30-40$ всичко включено. Аз лично не бих пуснал никакво дете в стаята ми с влаковете. Но сега по темата - имах едно интервю в Центрум груп преди няколко години. Интервюираха ме като дизайнер, но като споменах за хобито, стана така, че тази тема зае 80% от времето. Нашето хоби не струва повече от една кола, която за мен не само е излишна вещ, но е и неекологична. Но никой не съди тези, които се возят в скъпи коли навсякъде около нас, а само хобистите, които си даваме парите за "глупости". Тоест, смятам, че трябва да се акцентира върху това, че това не е за малки деца, а поне за над 13-14 годишни. А също и върху факта, че развива усет и познания върху много професии, към които децата биха могли да се ориентират в бъдеще. И не на последно място, че развива умения на ръцете и не се налага детето да слага преждевременно очила, поради това че си е прекарало детството пред екрана на някой компютър.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
EMPEROR
Moderator
Сделки:
( 5)
Hero Member

Публикации: 1944
HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София
|
 |
« Отговор #4 -: 28 Януари 2008, 12:31:13 » |
|
Така е... хобито не е за малки деца... но да не се лъжем... една голяма част от нас са се запознали с него именно преди още да можем да го оценим по достойнство 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Жоро
Сделки:
( 31)
Hero Member

Публикации: 1321
HO DR IV епоха София
|
 |
« Отговор #5 -: 28 Януари 2008, 13:26:55 » |
|
Така е... хобито не е за малки деца... но да не се лъжем... една голяма част от нас са се запознали с него именно преди още да можем да го оценим по достойнство Да, запознали сме се като деца, но тогава един комплект струваше 12лв., а най-скъпият локомотив беше колкото 5 надници.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Voodoo
Сделки:
( 5)
Sr. Member

Публикации: 289
Макетирам в "HO" | VoodooNet™ Admin | .::Плевен::.
|
 |
« Отговор #6 -: 28 Януари 2008, 13:54:28 » |
|
Искрено се надявам на някаква популяризация на хобито...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Gervasii
КЖМ - България
Сделки:
( 1)
Hero Member

Публикации: 1393
НО DRG IIb епоха София
|
 |
« Отговор #7 -: 28 Януари 2008, 17:46:31 » |
|
еееееееех минало незабравимо 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Adrian
|
 |
« Отговор #8 -: 28 Януари 2008, 18:37:48 » |
|
аз нямам нищо против срещу един приличен хонорар от 20 000 - 30 000 лв да свърша работа на БНТ и малчуганите ! Напишете каква ви е концепцията ,направете примерен договор и ми го пратете да го прегледам .
Защото е много наивно : '"приятели, ама супер сте толкова години да отделяте от залъка си за скъпи модели, дайте да пуснем едни дечица с шапци да ги потъркалят !"
хах , наздраве!
|
|
|
|
« Последна редакция: 28 Януари 2008, 18:43:26 от Adrian »
|
Активен
|
|
|
|
TheJackal
КЖМ - България
Сделки:
( 35)
Hero Member

Публикации: 1062
ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR Burgas
|
 |
« Отговор #9 -: 28 Януари 2008, 19:02:19 » |
|
Здравейте, Адри и аз имам техника и защо точно БНТ ??? Като им знам раздутите цени за кво ли не - мани -остави. Но господина има право да попита и да съгласува, а това дали аз , ти и останалите вазприемаме този идея е отделен въпрос. Аз също недавам дете да ги види , камоли да ги пипне. Но нека се доизясни тази тема и да се поизчисти и ще видим какво може да се направи. А защо и да е БНТ има толкжа вече ефирни национални ТВ. Лично аз мога да деиствам пред TV7. Моя шеф им е изпълнителен директор за Варна, Стара Загора, Хасково и Бургас. Но както вече казах това е въпрос на много дебати. Дерзайте маняци Вие сте на ход!!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Der Hetzer
Сделки:
( 56)
Hero Member

Публикации: 1238
Гласът на Справедливостта
|
 |
« Отговор #10 -: 28 Януари 2008, 22:42:22 » |
|
Срещу хонорар от 1000 лева се наемам да доставя за децата класическия култов влак съдържащ "дръгливото парно" + 2 броя от легендарния вагон известен като "едноосен мечтовоз", който в последствие да оставя като дарение в полза на националната телевизия  
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2831
HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #11 -: 28 Януари 2008, 22:46:53 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Naskoni
Сделки:
( 0)
Jr. Member

Публикации: 67
HO
|
 |
« Отговор #13 -: 29 Януари 2008, 14:23:24 » |
|
Еее, друго си е, след като си завършил френска гомназия  Досега имах чувството, че всичко за хобито е на немски... ???
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Adrian
|
 |
« Отговор #14 -: 29 Януари 2008, 14:57:14 » |
|
хах , ако направят такъв филм за балкански моделист , сигурно ще свършва с влизането на разярена жена с точилка и яко меле !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|