Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета на ritchie в НО

<< < (35/49) > >>

ritchie:
А  когато  доставките  на  строителни  материали  за  обекта  закъсняват,
използваме  времето  за  доокомплектоване на  витрината  с  подвижния  състав.

LOKY:
Абе не знам колко време отнема ама знам, че баласта е последното нещо дето се слага на един макет.Щото слагаш редиш лепиш и после хоп ГРЕДА тва не му е мястото тука ама ми трябва място за това ама ей тоя светофор знак бариера трева дърво сграда ограда сега как да го натъманя и се почва едно къртене и натъманяване ае мноо пипкава история.А ако всичко се сложи на място и се види кое къде е да не говориме ако и се състаряват сгради перони релси и т.н. което е мега мацаница но нали искаме макета да ни е реален обаче понеже не сме имали търпение и хей на имаме си баласт ама сега някак си той пречи и сега как да го оправя това и после как да го нагодя, ей това е работа за хора без работа. !!! Брао мъжки давай реди баласт преди всичко... и наистина към 2042 година ще го завършиш тоя макет.

Ivo Nedkov:
Да, хубавите работи бавно стават...
Затова трябва да се заредиш с повече търпение и ще стане.
Когато правих моя макет, полагането на баластрата беше най-пипкавата и бавна работа.
Беше ми писнало по едно време, обаче после като стане - голям кеф!!!

Само не разбрах дали си приключил с токовете???
Не видях дали си слагал машинки на стрелките и жиците към тях???
Въпреки, че във видеото ми се стори, че стрелките се превключват....

ritchie:

--- Цитат на: bategojko link=topic=2044.msg73702#msg73702 date=1329974283 ---Само не разбрах дали си приключил с токовете???
Не видях дали си слагал машинки на стрелките и жиците към тях???
Въпреки, че във видеото ми се стори, че стрелките се превключват....

--- Край на цитат ---

Със  захранванията  на двете  овални  трасета  и  гаровите  коловози  приключих.
Машинките  на  стрелките  предвиждам  в  по-късен  етап  да  се  монтират.
Подготвил  съм  за  тях  само  отворите  за  лостовете  им.
Сега  започнах  с  баластрата  на  коловозите  на  северната  гара,  защото  те  по
план  ще  са  "подземни"  и  за  предстоящото  им  "покриване"  с  плоскост  е  необходимо
да  си  открия  фронт  за  действие,  защото  в  последващия  етап  достъпът  до  тях  за  работа
ще  е  силно  ограничен.

ritchie:

--- Цитат на: LOKY link=topic=2044.msg73696#msg73696 date=1329942650 ---Абе не знам колко време отнема ама знам, че баласта е последното нещо дето се слага на един макет.Щото слагаш редиш лепиш и после хоп ГРЕДА тва не му е мястото тука ама ми трябва място за това ама ей тоя светофор знак бариера трева дърво сграда ограда сега как да го натъманя и се почва едно къртене и натъманяване ае мноо пипкава история.А ако всичко се сложи на място и се види кое къде е да не говориме ако и се състаряват сгради перони релси и т.н. което е мега мацаница но нали искаме макета да ни е реален обаче понеже не сме имали търпение и хей на имаме си баласт ама сега някак си той пречи и сега как да го оправя това и после как да го нагодя, ей това е работа за хора без работа. !!! Брао мъжки давай реди баласт преди всичко... и наистина към 2042 година ще го завършиш тоя макет.

--- Край на цитат ---

Това  все  едно  не  съм  го  прочел.
Акъл  приемам  само  от  колеги,  които  са  показали, 
че  са  постигнали  повече  от   мен  в  моделизма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия