Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета на ritchie в НО
ritchie:
А когато доставките на строителни материали за обекта закъсняват,
използваме времето за доокомплектоване на витрината с подвижния състав.
LOKY:
Абе не знам колко време отнема ама знам, че баласта е последното нещо дето се слага на един макет.Щото слагаш редиш лепиш и после хоп ГРЕДА тва не му е мястото тука ама ми трябва място за това ама ей тоя светофор знак бариера трева дърво сграда ограда сега как да го натъманя и се почва едно къртене и натъманяване ае мноо пипкава история.А ако всичко се сложи на място и се види кое къде е да не говориме ако и се състаряват сгради перони релси и т.н. което е мега мацаница но нали искаме макета да ни е реален обаче понеже не сме имали търпение и хей на имаме си баласт ама сега някак си той пречи и сега как да го оправя това и после как да го нагодя, ей това е работа за хора без работа. !!! Брао мъжки давай реди баласт преди всичко... и наистина към 2042 година ще го завършиш тоя макет.
Ivo Nedkov:
Да, хубавите работи бавно стават...
Затова трябва да се заредиш с повече търпение и ще стане.
Когато правих моя макет, полагането на баластрата беше най-пипкавата и бавна работа.
Беше ми писнало по едно време, обаче после като стане - голям кеф!!!
Само не разбрах дали си приключил с токовете???
Не видях дали си слагал машинки на стрелките и жиците към тях???
Въпреки, че във видеото ми се стори, че стрелките се превключват....
ritchie:
--- Цитат на: bategojko link=topic=2044.msg73702#msg73702 date=1329974283 ---Само не разбрах дали си приключил с токовете???
Не видях дали си слагал машинки на стрелките и жиците към тях???
Въпреки, че във видеото ми се стори, че стрелките се превключват....
--- Край на цитат ---
Със захранванията на двете овални трасета и гаровите коловози приключих.
Машинките на стрелките предвиждам в по-късен етап да се монтират.
Подготвил съм за тях само отворите за лостовете им.
Сега започнах с баластрата на коловозите на северната гара, защото те по
план ще са "подземни" и за предстоящото им "покриване" с плоскост е необходимо
да си открия фронт за действие, защото в последващия етап достъпът до тях за работа
ще е силно ограничен.
ritchie:
--- Цитат на: LOKY link=topic=2044.msg73696#msg73696 date=1329942650 ---Абе не знам колко време отнема ама знам, че баласта е последното нещо дето се слага на един макет.Щото слагаш редиш лепиш и после хоп ГРЕДА тва не му е мястото тука ама ми трябва място за това ама ей тоя светофор знак бариера трева дърво сграда ограда сега как да го натъманя и се почва едно къртене и натъманяване ае мноо пипкава история.А ако всичко се сложи на място и се види кое къде е да не говориме ако и се състаряват сгради перони релси и т.н. което е мега мацаница но нали искаме макета да ни е реален обаче понеже не сме имали търпение и хей на имаме си баласт ама сега някак си той пречи и сега как да го оправя това и после как да го нагодя, ей това е работа за хора без работа. !!! Брао мъжки давай реди баласт преди всичко... и наистина към 2042 година ще го завършиш тоя макет.
--- Край на цитат ---
Това все едно не съм го прочел.
Акъл приемам само от колеги, които са показали,
че са постигнали повече от мен в моделизма.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия