Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета на ritchie в НО

<< < (36/49) > >>

Best Ripper:

--- Цитат ---Сега  започнах  с  баластрата  на  коловозите  на  северната  гара,  защото  те  по
план  ще  са  "подземни"  и  за  предстоящото  им  "покриване"  с  плоскост  е  необходимо
да  си  открия  фронт  за  действие,  защото  в  последващия  етап  достъпът  до  тях  за  работа
ще  е  силно  ограничен.

--- Край на цитат ---
Колега, не ти знам крайния проект и дали ще има видимост към тази подземна гара, но ако няма да има, занимавката ти с баластиране там, призми, скриване на жици и т.н. ще е чиста загуба на време, сили и средства. Дори в най-големите и добре направени макети по света "подземните нива", "скритите гари" и т.н. са абсолютно неоформени! Виж рекламните клипове на макетите в Хамбург, Берлин и др.
Съвет от мен, ако приемеш: Ако не си завършил с електрическата част и не си проверил всичко как работи /включително задвижване на стрелки/, баластирането /за да изглежда всичко по-бързо завършено и лъскаво/ в 99,9% от случаите ще те вкара в приключение!  :hi:

mill:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=2044.msg73754#msg73754 date=1330018968 --- баластирането за да изглежда всичко по-бързо завършено и лъскаво/ в 99,9% от случаите ще те вкара в приключение!  :hi:

--- Край на цитат ---

Тука  Ripera e прав.И аз така ,докато чаках трева или други аксесоари по макета ,взех да баластирам.Голям зор беше след това докато на баластирания предварително участък ,издокарам тревата да изглежда добре.Разлепвах,късах,релси се поизкривиха,сменяй...Направи всички стрелки,сложи тревата,къде ще има прелези,гаровите перони.
Виж първи коловоз-баласта е сложен преди перона и как грозно се вижда корка отдолу.Защото съобразявах перона по баласта,а не обратно :fool: ;DЕдин път залепиш ли го-ако трябва промяна  на участък от 7 см.,може да се наложи да смениш 7 релси  G231 :hi:

Adrian:

Човекът си е направил организация , вие му се нахвърлихте - споко ве ! Ако има грешка - ще си я оправи .
Аз лично съм сигурен ,че това ще е един от многото хубави макети и нямам търпение да му отида на гости с един средно голям куфар , пълен с познайте какво ?

Vlado:
Йонко, ако позволиш и аз да изразя мнение, също смятам, че ще береш ядове с тоя предварително положен баласт. Разсъжденията са ми в две посоки:
- споменаваш, че тези коловози ще са подземни - Че за какво ти е тогава да ги баластираш?
- ако все пак не са съвсем подземни и ще се виждат (показват), то тогава, според мен, трябва да се сложи всичко останало - перони, трев, сигнализаци, осветителни тела, пешеходни преминавания ако ги има и чак тогава баласта. Поне аз така правя!

Успех с макета! Поне засега става перфектен! :)

Best Ripper:
Адриане, никой не му се нахвърля. Просто го съветваме, че бърка технологичния ред.
Отделно мога да кажа, че когато баластът застъпва отгоре тревата покрай линията изглежда много по-реално и добре, отколкото обратното. Ако сложиш баласта и после нагаждаш тревата по него, вероятността призмата да ти изглежда като "заводска" /тоест, пластмасова - вградена към релсите/ е много по-голяма. Защото се получава рязка граница между двете. А и дето muncho казва - допълнително време- и нервигубещите занимавки с нагаждането им...  :drinks:

P.S. Бързането с баласта в жп моделизма много ми напомня с нашенския юруш при ремонт на улици. Дай набързо да напляскаме асфалта, че да отчетем дейност... И после се почва: Ееее, да го е`а, тука требеше да мине водопровода! Еее, тука требеше да минат кабелите... Ее, тука требеше да има канализация... И става еднаааааа...  :blush2:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия