Направих си поръчка към въпросния сайт състояща се предимно от по-редки неща на Sachsenmodelle. След около седмица получих потвърждение, че има всичко и преведох сумата по банков път. След като парите преминаха по сметката на магазина, получих мейл, че всъщност около 50% от моделите не са в наличност и няма начин да ги получа, а останалата половина заминава за БГ. Това разбира се напълно разтрои няколкото композиции, които исках да събера и на практика обезсмисли цялата поръчка, тъй като ако знаех това предварително, щях да ползвам услугите на друг сайт. Знаете че разходите за банков трансфер и доставка не са малки. Няколко дни по-късно естествено реших да получа остатъка( не малък поне за моите разбирания) от сумата обратно, възползвайки от опциите, които предоставя самата страница на търговеца. Не само, че не получих пари, но дори и отговор нямаше на няколкократните ми запитвания по пощата. След около месец и половина , през което време бях отписал всичко напълно, реших че е по-добре да направя нова заявка на стойност кредита който ми висеше при тях + малко отгоре, колкото да заинтригувам продавача отново и все пак да не съм капо и да получа нещо. Последва двуседмично мълчание и тъкмо си мислех как ще търся правата си лично в кирливото селско градче около чешко-полската граница, доколкото се сещам, когато получих заветния мейл чрез който ме уведомиха, че ми изпращат стока на стойност дължимата сума. Последната пратка беше нещо комбинирано между липсващото от първата и втората поръчка, което направи кашата още по-пълна, тъй като междувремено бях поръчал от друго място някой модели......въобще едно супер неприятно преживяване ми спретна г-н Петер Някойси от modelshop.cz.
Това мога да споделя от опита си с тях.