Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Тодор Чолаков (TT)
stoiko:
Този пулт за управление движението на влаковете и извършването на маневрена работа в гарата е мечта за всеки ръководител движение!!! Браво за идеята и вложеното творчество! Тази снимка ме вдъхнови да си усъвършенствам и моя пулт за безопасно управление движението на влаковете и извършването на маневрена дейност в гарата ми с МРЦ, която е хибрид от четирите МРЦ-та за които имам законни правоспособности и още толкова само учени на теория без практика!!! :good: :drinks:
pach:
Супер добре става!
Тошко разясни моля те, как смяташ да управляваш разклоненията?
(не виждам бутони около тях ;)) :hi:
bdz43r:
Затова се казва МАРШРУТНО-релейна централизация.
Избираш начало и край на маршрута и стрелките сами се обръщат в необходимото положение.
На истинските МРЦ има бутони за индивидуално управление на стрелките при необходимост, но аз си ги спестих.
pach:
Трябват ли "две ръце"? На електронна логика или и релета си го направил?
bdz43r:
"Два бутона". Ако можеш да си разкрачиш ръката да ги натиснеш и двата, може и с една ръка.
Всичко, освен заетостта е с релета.
Независимо че по функционалност си е МРЦ, по принцип на работа прилича повече на ЕЦМ (електрическа централизация за малки гари), където обаче стреките се обръщат само индивидуално.
Предишният вариант, който впоследствие отпадна, беше нещо средно между МН-70 и Н-68, но беше с двойно повече релета при същите възможности.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия