Благодаря!!!
Явно аз не съм достатъчно изяснил въпроса, но Милен също е питал...
Това ми беше думата - "Защо не е мачтов?"...и сега разбрах!!!
Не съм се сетил за габарита - трябва да огледам моя план - не може и при мен да не ми "липсва" габаритно място...така даже е още по-атрактивно, пък и близо до действителността!
За ПИК-чето, съм приятно изненадан за толкова вход/изходи - предполагам, че ги "сканираш" последователно? Какви са ти частите в изходите - какво (и до колко ток) ще управляват (12 волтови релета?).
Добре поне,
че не си заключил "бит"-ът на ПИК-а дето не дава да се чете обратно програмата!!!
За извеждане на информация, на още по-финно ниво, около глава релса, може датчиците да ти останат скрити,
а те да "виждат" през двойка светловоди изработени от прозрачно парче с кръгло сечение и с диаметър 1,5 мм вГ-образна форма. Подобно на фаровете в локомотивите. Оставяш само работните плоскости полирани, а останалото боядисваш с плътна кафява боя ...например ще приличат на вагоноотбивачка...примерно де. Те ще са толкова ситни, че като "ръждясат", няма да се забелязват без вглеждане, около глава релса.
Колкото до ръчните приводи, снимай при възможност, точно как си ги правиш с тази заключваща пружина, та чак като ЦК-ключе да щракат - това е доста важно за сигурното превключване на езиците!!!
Благодаря ти за инфото!!!