Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Народът е полудял...
BDZ:
Г-н Милев го каза това след командировка във Китай, където е посещавал различни "фабрики за играчки", както той се изрази. Но щом казваш, че всички грешат, а ти си прав, трябва да е така. Все пак това беше далечната 2009 г.
XRISTO:
Тази теза се лансира открай време, а и дори за купа ориз да работят - едва ли основното разходно перо отива за фонд заплати. Целта е собственика да печели колкото се може повече и повече и това става като яде хляба на работниците си. Ще ме прощавате, ама в частния сектор в българия си се работи като на запад, поне на повечето места. Продукцията е по - скъпа дори от западната, обаче заплатите са с пъти по - ниски. Това е защото нямаме действащи синдикати. Та да не е луд бизнесмена, та вместо да си купи яхта и да си трупа кинти в сметката да дава на работниците, когато и така си работят?! С ушите си съм чувал как един "капиталист" казваше - като не ти изнася си отивай, на портала знаеш ли колко чакат ?!Всеки новоназначен беше с по - ниска заплата от предшественика си. ::)
widowmaker:
--- Цитат на: BDZ link=topic=2119.msg64221#msg64221 date=1313820348 ---Г-н Милев го каза това след командировка във Китай, където е посещавал различни "фабрики за играчки", както той се изрази. Но щом казваш, че всички грешат, а ти си прав, трябва да е така. Все пак това беше далечната 2009 г.
--- Край на цитат ---
Аз работя (и живея по минимум 270-80 дни годишно ) в Китай последните 2 години.
Имаме производство тук и знам какви са заплатите.
Проблемът при нас е, че като се тури всичко допълнително в сметката
(разбирай данъци, режийни и каквото се сетиш още), цената става дебела.
Тук макар да е идиотски комунизъм, тия в правителството знаят какво им трябва и всеки от вън,
който иска да инвестира в производство, ползва всякакви облекчения, никой не му слага спънки
и единственото кофти нещо, с което трябва да се пребориш е, че тоя народ тук е в много пъти
по трудно да го научиш как да работи. Ние имаме хората, но другото ни е под всякаква критика.
Best Ripper:
Като чуя/прочета някъде думата "синдикати" и веднага ме избива неприятната асоциация с американските мафиотски структури... :dirol: :spiteful: И изобщо разни такива профсъюзни организации служат не за защита на правата на работещите, а за лично облагодетелстване на разни господа/другари и за рекет над производители, търговци и т.н. "Кихни тук нещо в джобчето МИ, че да не ти спретна една стачка..." А че от джобчето МУ парите не отиват при стачкуващите, е повече от ясно... :drinks:
fyut:
Мистър Хофа.....!!!!???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия