Равносметката е повече от радостна
и обнадеждаваща -
ИМА МЯСТО ПОД СЛЪНЦЕТО И ЗА ЖП ХОБИТО В БЪЛГАРИЯ!. Повече от 35!!!
човека, от които десетина
нови, включително и дами
; двама :good:нови членове на Клуба; 6 изпити
бутилки шампанско; много каране
на влакове и разбира се - обещания за нови срещи
. А, ето и доказателствата :
Адри/Adrian/, Жори/gts.best/ и Жоро/schatsi/ започват да се борят със свързването на завоя :
Недялко/Tatcho/, току що дошъл, не че взема чуждо яке, а си прибира своето в гардероба :
Двама нови симпатизанти чакат Павката и обсъждат, дали сред растителността по неговия модул има защитени растителни видове :
Митето/mitko359/,един потенциално бъдещ Председател на Клуба, страшно много се е издължил на ръст и ме пита "Да помогна нещо?", "Не, - му викам - кради идеи!"
Жори и Адри продължават с борбата, а Влади/Vlado/ и Павката/pavel75/ поглеждат към следващия влизащ :
Моята внучка Тея обяснява на кака Мая, че по изпитателния макет в N има още много работа :
Владо/vlado1/ се чуди - "Защо единият вагон е по тежък?", "От пътниците, - му отговаря Стефан/The Jackal/ - само, че сега ти си ги обърнал наопаки и на тях им е лошо и повръщат..."
"На тая либела съм й сложил звуков декодер! - се хвали Жори. Знаеш ли колко достоверно скърца по завоите?"
Павката е сигурен, че е грабнал "Пулицър", щом е снимал Председателя - и то два пъти!
Тази снимка не е размазана - просто Васко/Vaskopf/ силно разтърсва ръката на Дорян/Gervasii/ за "Добре дошъл!" :
Мишо/misho_tabakoff/ води цялото семейство, начело с бъдещ хобист! :
А той пък гордо показва на мама на кой ъгъл на гара Панагюрище е целунал първата си девойка :
Павката донаглася клубния часовник, специално проектиран за Клуба :
Васко и Жоро вкарват обратно избягалите електрони в електрическата верига :
Кадърът е цензуриран, заради използването на СРС :
Тате, тате, ама верно ли на този прав участък си дигнал 190 с пежото?! :
Аз работя с този винтоверт и няма да ти го дам, защото изпълнявам норма! :
Иво/ivo/ е дошъл, а Адри му показва оригиналната кутия на либелата :
Свършила със завоя, бригадата продължава с прав участък - Григор/gregary/ се прави на лазарен лъч за да могат останалите да нагласят съосието и нивото :
Заради общото дело Васко е готов да погледне не само под полата на някоя мацка :
Тате, така виждам по-добре маневрите :
Стоян/TANO/ обяснява новите БДЖ концепции :
Ставаме все повече :
Иво/bategojko/ е с характерната усмивка на филмовия си герой :
Няма ли да покараме и ние? - пита Жорж/eurostar/ :
Трасето вече е напълно готово. Живко/zhivko88/ решава да документира нерегламентирано пресичане на охраняем ЖП прелез при спуснати бариери, извършено от Волга - нарушител :
БДЖ вагоните най-добре показват дали трасето е нивелирано, ама и американските го могат – казва Калоян/GG1/ :
Художествена снимка :
Моята внучка обяснява на аудиторията, че най-важното в макетирането са детайлите. Най-внимателно слуша Спас/spas_tf/ :
Даже Мая заснима някои от детайлите :
Спас е довел свой приятел – ентусиаст :
Карането ще започне всеки момент :
Ама Павка, ти наистина ли не знаеш как се връзва моряшки възел? – пита Жоро/Жоро/ и се кани да направи демонстрация върху две свободно стърчаши жици под напрежение :
Жоро подрежда първата композиция, а Спас е довел и своя приятелка – ентусиастка. Дали не си е довел и още някого? :
Композицията тръгна :
Пламен/pach/ се усмихва доволно, показвайки нова придобивка :
Гръмнатото шампанско ознаменува новото начало, а бащата на Heksi се чуди дали той първи ще подаде заявление за членство или синът му :
В сладки раздумки си пием кой шампанско, кой кафе :
Вече има втора композиция по трасето :
Влакът е за Бургас, а свършилите отпуската се прибират :
Една от гордостите на Влади, а на заден план е Томислав/Tomislav.Popov/, дошъл със съпругата си Стела след две години дълбока нелегалност :
Живко й се кефи/ на гордоста на Влади, за Стела - не знам/ :
И ето идва дизелът червен... :
Вагони :
Жоро контролира движението от ЦДП-то :
А то, движение си има :
Тонка-а-а, някой ти краде занаята!!! :
Стоян току що е открил, че сигнализацията на охраняемия прелез не работи!!! Ама, може ли така?! :
Дорян смята, че вече е сложена масата в „Терасата” :
Стела пита Томислав къде е хамстерът и с какво е нахранен питона? :
Не ме гледай така, момче... :
Дребосък, ама как се набира :
Дорян направи дарение на Клуба :
Ех, Волгата си беше кола, не сегашните глезотии :
В този момент ми се обади Горският, пардон - Благоверната и аз и внучката трябваше да се изнесем със скоростта на седем възрастни диви прасета и едно малко и ...репортажът свърши
Е***м ти и Председателя...