ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Проблеми с Windows и тяхното лечение - въпроси и отговори
pach:
А телефона ти сам ли се изключи като му падна батерията?
Щото ако сам го е направил, а на бас, че без да си го зареждал, ще можеш да го стартираш и ще работи поне още известно време!
Всъщност когато батерията почне да пада, телефона ти взема решение да съхрани нещата и данните от тях,
за които работи зад гърба ти, а ти като обикновен потребител просто можеш да го духаш!
В този момент телефона ти предпочита да работи за истинските си господари,
въпрос на програмиране....а на теб ти казва, че е паднала батерията!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Напоследък за да спре да работи системата, не е достатъчно да се извади батерията от телефона,
защото тя - батерията вече има доста електроника в нея и ...продължава да работи. :yes:
Мутрите едно време вадеха батерийте от телефоните си , пазейки се отподслушване,
но не се опазиха от хората :spiteful: :spiteful: :spiteful: наредили това подслушване (не казвам че са били официалните власти)!
Иначе си прав - не че човек не трябва да се адаптира към промените в света, но е обидно,
че не ни питаха искаме ли, защото знаят, че не бихме одобрили посоката която те са избрали.
Не че на бензиностанцията не ти взимат пари за по-скъп бензин, при условие че петрола от шест месеца само поевтинява....
:agree:
Mixy:
Малко предистория
Едно време, като ми забиеше компа с Windows 95 и го рестартирах от специално копче, наречено Reset :spiteful: После, с Windows 2000 от Microsoft започнаха да разправят, че системата вече била много по-стабилна и няма да има сини екрани. Някои от марковите производители повярваха и започнаха да предлагат железата без Reset. Обаче и Windows 2000 забиваше, макар и по-рядко. Следваше студен рестарт от копчето On/Off :haha: Обаче моя комп беше на кофти място под бюрото и ми беше по-лесно направо да издърпвам щепсела. Стана ми навик...
...
В наши дни
Чета писанията на Пацо по-горе и ме побиват тръпки, но се присещам за стария изпитан начин за изключване на PC. И с рязко движение дърпам кабела от контакта. И о ужас - компютърът ми продължава да работи! Студена пот избива по челото ми - кой ли ме следи? ЦРУ, МОСАД, или може би ДАНС? Не, от ДАНС не разполагат с такива технологии, или пък... Ами да, нали можеха да подслушват телефони с подвижна клетка, монтирана в автомобил. Но как е възможно, какво съм направил?! Ще се побъркам... :wacko:
Оффф, сетих се, нали преди време си купих лаптоп, явно батерията му още държи :lol: :lol: :lol:
Дали да не извадя и нея? :pleasantry:
Adrian:
теб не ,
но Пацо го следят задължително !!
Mixy:
Абе май всички ни следят и то не на шега:
Сноудън: Хакват телефона ви със SMS
Британските спецслужби и най-вече GCHQ са способни да поемат контрал над вашия смартфон само чрез обикновен SMS.
Разкритието е направено от Едуард Сноудън пред Би Би Си.
"Собствениците на смартфони могат да направят много малко, за да попречат на разузнавателните агенции да поемат пълен контрол над техните устройства", съобщава Сноудън. Разузнавателните агенции могат да превърнат телефона ви в скрита камера, която да прави снимки без ваше знание или в подслушвателно устройство, което записва всеки ваш звук. Агенциите като британската GCHQ и американската NSA са направили много сериозни инвестиции в откриването на начини за хакване на смартфони, а Сноудън добавя, че "Те искат да са истинските собственици на вашия смартфон".
GCHQ е нарекла своите кибер програми за хакване на телефони на смърфовете.
Nosey Smurf или Шумният Смърф се нарича хакът, който включва незабелязано вашия микрофон.
Tracker Smurf открива вашето точно местоположение.
Dreamy Smurf може да включва и изключва вашия смартфон, без изобщо да разберете.
Paronoid Smurf прави откриването на хакове или на някаква нередност в телефона ви почти невъзможно дори и от специалисти.
Естествено, че разузнавателните агенции ще имат достъп до всичките ви контакти, история на браузъра, снимки и контакти след като са "влезли" в телефона ви. Едуард Сноудън разкрива, че специалният SMS, който службите и хакерите използват се нарича "exploit" (бел.Mixy: всъщност така се нарича всеки код, инструмент или подход, оползотворяващ някаква уязвимост в дадено устройство). "В този случай "експлойтът" е много внимателно съставено специално съобщение, което няма да се появи в листата ви с получени SMS-и и ще остане незабелязано от вас, въпреки, че е изпратено", разкрива Сноудън. "Тъй като NSA предоставя основната технология за следене на британците, можем да смятаме GCHQ за техен подизпълнител", продължава Сноудън и добавя, че "в разработката на тези хакерски програми са вложени милиарди".
По повод разкритията, говорител на правителството на Великобритания е заявил, че "Политиката на правителството на Великобритания е да не коментира въпроси свързани с разузнаването".
Ами сега? :resent:
Vlado:
Усещам как скоро гълъбите отново ще станат актуални като куриери... :blind:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия