Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Дигитален куплинг - как?

(1/3) > >>

760mm:
Здравейте,

Интересувам се - как се постига дигиталното закачане/откачане на вагони/локомотиви, командвано посредством дигиталното управление? От а до я - какво се купува, къде се слага, как работи. Наиситна имам интерес и ще оценя един кратък отговор. Мерси!

Жоро:
Дигитално закачане няма( не е нужно). Има дигитално разкачващи се куплунзи. Могат да се поставят на почти всички локомотиви:
http://www.roco.cc/index.php?id=17&Anfangsposition=27&artikelnummer=40410

Цената им е 125,80лв за всичко.

760mm:
Жоро,

Благодаря! Имам интерес. Дали могат да бъдат закупени в България; или следва да се търсят по ибей?

След, като човек се сдобие с тях - примерно аз и искам да ги сложа на бр290 на роко - как се процедира - има ли ограничения кои локомотиви ги "приемат"? Всички тези кабели малко ме плашат. Трудно ли се "инсталира"? Изглежда вагоните трябва съответно да имат някакъв специфичен вид плуг; "стандартните" (от едно време/класически - не зная как се дефинират) няма да вървят с това.

И последно - как се командва след това - на отделен адрес; или някак се "връзва" към декодера на лок-а, след което на същия си адрес може да се командват двата куплера; вероятно с function бутоните на мишката?

Мерси! Интереса ми е реален.

pach:
Каква вихрушка от въпроси си оформил - дано и джоба да ти е реален , щото цените на това дето го искаш , не са от най-малките...пък и ти искаш твърде много на куп и веднага. Та за това - дано да не изчезнеш като дим (както и други хора тук) и наистина да станеш хобист от нас.
Поздрави!
 :yes: ;D ;D

760mm:
Няма да изчезвам; но май вече наруших форумното спокойствие. Не искам всичко това на куп и веднага; исках да знам и да си подредя нещата на ум кое, кога... но май вече не получавам много отговори. А е вярно, че няма сайт, където тези неща са обяснени на прост език; нито магазин, в който ти казват ето виж това работи така, това иначе - всичко е скрито зад някаква лека мъгла на "разбиращите"; дори на сайтовете всичко е в схеми като стане дума за декодер; няма къде просто да чуеш звука на един такъв; да прочетеш функциите му като за "потребители" - а за съжаление, не съм на "ти" с електрониката за сега и съм по-скоро любител-романтик отколкото човек, който разбира нещо от схема и технически данни. Мислех, че хобито е и за любители на влаковете, но ще видим :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия