много отговори. А е вярно, че няма сайт, където тези неща са обяснени на прост език; нито магазин, в който ти казват ето виж това работи така, това иначе
Ужасно си в грешка.Хубаво ще е преди да дадеш оценка,да минеш през магазините,2 за СФ.Ако отидеш при Жоро за 1-ви път,убеден съм ,че ще те "свали" на земята.Щото сега хвърчиш също като мен преди 4 год..Естакади ще правя,подземия,колите и камионите да се движат по асфалта.....

Само дето забравих ,че Рокфелер не ми е кръвен роднина.Та при Жоро,каквото попиташ,както попиташ ,за което попиташ-ще ти бъде отговорено.Разбираемо и лесно "смилаемо".Бъкел не разбирах от моделизъм.Не се хваля,но благодарение на съветите от хората тук,написаното от тях -постигнах някакво удоволетворение: разгледай ако искаш моя макет

От два дни чета как се опитваш да научиш и разбереш всичко за моделизма за 72 часа! Няма как да стане човече.Направи един прост опит:В последните часове получи доста информация -кое,как ,къде...Не влизай във форума 48 часа,някъде другаде сърфирай из нета.Като минат два дена,преди да влезеш тук,пробвай да си спомниш всичко което досега ти казаха Pach,XRISTO,lubomir,Жоро и другите.Почти убеден съм ,че няма да можеш.Успокой топката ,друже.Аз докато науча къде е раздела с релсите в сайта на Конрад ,3 седмици влизах тук,поглеждах какво ми беше казал един колега и така...Щото не мисля само за релси ,а и за основа,локове,вагони,трасета....не ми се изброява всичко .Това за хобито,прибави и ежедневието към това и мозъка ни трябва да е по- мощен от компа на Nasa

.
P*S Спокойно може да демонстрираме дигиталното управление на моя макет. Я тоже из Майна Сити

Това е 1/8 от макета ми/приблизително .Сега ще ти предоставя малко калкулация :
Локомотив от фирма Пико /херкулес/хоби вариант - 118лв ,декодер и звук +150 лв =268лв.
Гара от Аухаген /малка/ =40 лв
Стълбове 3 бр.= 50лв.
релси 3 бр. Пико = 10 лв
дървета фирма noch 5 бр. /близък план /=30 лв
WC фирма аухаген =20 лв.
трева noch /тази която виждаш /=30 лв
хора и пейки noch/ = 40 лв./един комплект -20 лв/
Замък auhagen /на заден план /= 55 лв.
Балстра /чакъл/ = 15 лв.
---------
всичко 538 лв.
И пак ти казвам 1/8 част от макет НО с размери 3.00х 1.60 м.

Не искам да те отказвам,само ти казвам - наистина бавно и полека