ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Представете се | Introduce yourself

Представяне на Luci

<< < (4/9) > >>

CaLLlo:
Добре дошъл!!   ;D :good:

Има нужда от такива специалисти във форума и то голяма!  :good:

Първото, което трябва да разбереш, за да направиш връзка между старото и новото е, че старото BTTB сега се казва Tillig, а PIKO в твоя мащаб и в минало време не го споменавай, тогава те правеха само H0 и N и при теб само трансформаторът-тухла е от тая фирма. Едва от скоро PIKO започна да произвежда някои неща в TT:

http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=shop&grand_id=3&parent_id=17&sss=210

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,2018.msg31789.html#msg31789

pach:
Аз това за наследничките фирми вече му го обясних все пак... :blink:

luci:
Абе хора мерси много!
:) тука ме гледат странно в офиса :) На въпроса:"Кво зяпаш в тоя форум бе? Ако си видиш визиономията?" имам хитра физиономия, все едно съм настъпил АКО и няма да кажа на мама :)

patch: мерси много man ! (сега пак ще си го прочета :) ) Почвам да се притеснявам за Дебилските си наклонности :)

Иначе, колкото до ембедед системс, това което би могло да се направи, а не виждам наоколо решено по този начин устройство е: че подбран добре едночипов контролер с вградена периферия и може с малко допълнителни елементи извън него, може да се проектира и изпълни в Тайланд или Китай при съвсем малък растер. Дори като се замисля дори при много намалени размери, допълнителни лигавщини като (певдо ГПС позициониране или систем репортинг към станцията-контролът) при достатъчно бройки след прототипите ще е дори доста рентабилно.

С едни приятели от белгия участвахме в проект с корейско-китайска фирма за Японския пазар, и намерихме в корея страшна производстенна линия за малки количества високо интегрирани прибори. Ако се реши проблема със големината на токът, размерът на самият локдекодер с доста сериозни възможности може да стане (в момента спориме с колеги тук и се рисува по дъска настървено) до 09x08-06mm (под квадратен cm и с прилична височина). ще е неудобен за спояване за това ще се наложи както казах най-вороятно контатен плосък кабел с притискане или друг микро конектор... ех разшавах се .. притеснявам се че ще заразя и невинни колеги наоколо.

CaLLIo Ехее, тогава за мен всичко е било PIKO, така се водеха нещата :) и бяха сред други HO на щанда на Детмаг (имаше ПИКО надпис и...), :) прости невежеството ми :) наистина тогава надали съм гледал фирмите. замене всички влакове на света бяха Piko. Със сигурност може да си прав. Кой знае още колко глупости ще надрънкам. всепак на 3 Дни съм ... :) толкова минаха от както се разкрих (тва като Педалите :) да откриеш, че си обратен.. а наще все още не знаят :) хихи )

pach:

--- Цитат на: luci link=topic=2164.msg34930#msg34930 date=1265099064 ---patch: мерси много man ! (сега пак ще си го прочета :) ) Почвам да се притеснявам за Дебилските си наклонности :)
--- Край на цитат ---

Викай ми само расн   :scratch_ones_head:

--- Цитат на: luci link=topic=2164.msg34930#msg34930 date=1265099064 ---Иначе, колкото до ембедед системс, това което би могло да се направи, а не виждам наоколо решено по този начин устройство е: че подбран добре едночипов контролер с вградена периферия и може с малко допълнителни елементи извън него, може да се проектира и изпълни в Тайланд или Китай при съвсем малък растер. Дори като се замисля дори при много намалени размери, допълнителни лигавщини като (певдо ГПС позициониране или систем репортинг към станцията-контролът) при достатъчно бройки след прототипите ще е дори доста рентабилно.

--- Край на цитат ---

Първо мини на нормален език (въпреки че ни предупреди) щот подозирам, че май си програмист (един от мойте вчера си чисти с дъска снега от стъклата на колата!!! :sarcastic:) а ние тук сме обикновенни хора! :lol: :lol: :lol:

--- Цитат на: luci link=topic=2164.msg34930#msg34930 date=1265099064 ---С едни приятели от белгия участвахме в проект с корейско-китайска фирма за Японския пазар, и намерихме в корея страшна производстенна линия за малки количества високо интегрирани прибори. Ако се реши проблема със големината на токът, размерът на самият локдекодер с доста сериозни възможности може да стане (в момента спориме с колеги тук и се рисува по дъска настървено) до 09x08-06mm (под квадратен cm и с прилична височина). ще е неудобен за спояване за това ще се наложи както казах най-вороятно контатен плосък кабел с притискане или друг микро конектор... ех разшавах се .. притеснявам се че ще заразя и невинни колеги наоколо.

--- Край на цитат ---

Колкото до размерите - това не е като при GSM-мите (мъжете за пръв път спорят на кой му е по-малък   :sarcastic:) не е нужна свръх миниатюризация, щото все пак на 75 % от електрониката в моделите се монтира от самите моделисти , а те не са длъжни да имат микроскопи , нито да знаят основите на електрониката и програмирането (но все пак - помага  :yes:).

Това с прототипите в Азия , ясно, но го остави за големите фирми с широки пазари (те за това ни дерат по пет кожи за китайските "прототипи") щото колкото и да е евтино и за линия с малък капацитет , все пак пазара в България не би ти покрил абсолютно нищо.

Ние сме преко сили 200 човека моделни железници железници (кашонни, витринни, мактни, модулни и клубни) и не си струва усилията.

По-добре се включи тук с идеи и разработки , и на ниво работещи прототипи ще станат нещата за една мини/микро серия от 20-50 продукта.

Впрочем , не е лошо да се запознаеш и прочетеш със стандартите по NEM които са основата на всичко в моделизма ни. Другото е само напразна загуба на енергия в откриване на топлата вода (почти де  ;))

;D ;D ;D

luci:
pach :) sorry

:) все пак, си мисля че много малък дори-мек СМД (сети се лентите с диоди дето се лепят) модул с плосък кабел към конектор лесен за спояване (по едър но си го слагаш на друго място из вагона или лока) който просто залепяш за корпуса на удобно място и не ти се налага да посягаш към дремела.. си е ТАРИХАТЦКО..

цените на самите части са определящи. но при бройки от по 100 което не е невероятно голямо количество, до колкото смятаме тук в непринудена дискусия (крадейки от работното време) не би било повече от 30-40 лева на модул. ама никак..

Ако има антени, някакви глезотиийки като RGB Лед-ове които да имитират светене от горене в пеща на локо, или пък мигане на осветлението на вагоните при минаване по релси.. си трябва още окабеляване верно, но не е фатално..

Ние като професионално извратени, си мислим, че ако се запалят няколко проектанта на системи, може да се направи модулна система с Ядро(конроллер/CPU)) + Audio;Light FX;Smoke;ZgBeeWIFI-базиран препрограматор;Cell-based localGPS и каквото хрумне там... така цената ще е много ниска на Ядрото, а другите неща са пожелателни....

Едно и също ядро може да се използва за Конроли на Елементи от декорацията, на състава, на всичко, с различна "перирерия" и програмиране. ААбеее яка зарибявка е, като се замисля.

Може да не стана моделист или със знанията за модели и модификации на реални представители на Локове и вагони.. но виж в тази насока някак ми се допъват страстите в критична маса. Вече получих сърцебиене и се замислям за някой колега проектант, който да има свободно време и да ми спести четенето на спецификации на PICове,AVR-и и изисквания на производители.
---
Хахаха като каза GSM: текуща идея на колега тук - цитирам "Абе като гледам за ТТ няма да стане ама за НО, взимаш 4 екрана 320x120 отделно или заедно ги управляваш с един видеочип, и на минимална резолиуция пускаш разхождащи се хора в купето, или седящи четящи вестник :) Или за Гара във фоайето през прозорците " .. кретенясъхме :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия