Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Имам AC лок на Роко, "DC ready" - как се дигитализира?
760mm:
Здравейте,
Името на темата подсказва всичко - какви са стъпките за дигитализиране на локомотив, който се води "DC ready"; но е AC по рождение? Какво се купува, какви видове декодери има, как се слага, от БГ може ли да се намери директно или само с поръчка - ако някой знае.
Звук - отделен чип ли е; или самия "декодер" може, съответно, да е със - или без звук? Какви са особеностите?
Мерси!
ankar:
Тази тема ще я следя с нескрит интерес, тъй като имам същия случай-лок за АС, който искам,ако е възможно, да променя в DC.Нека "капацитетите" по въпроса се изкажат. :hi:
optron:
--- Цитат на: ankar link=topic=2166.msg34874#msg34874 date=1265053485 ---Тази тема ще я следя с нескрит интерес, тъй като имам същия случай-лок за АС, който искам,ако е възможно, да променя в DC.Нека "капацитетите" по въпроса се изкажат. :hi:
--- Край на цитат ---
Искаш да го направиш DC или DCC? Важно уточнение е.
ankar:
DCC, съжалявам за неточността.Локомотива е за променлив ток с декодер,но за момента мога да го карам само като аналогов.Това ,обаче, е само враменно решение. :no:
Жоро:
--- Цитат на: 760mm link=topic=2166.msg34871#msg34871 date=1265051836 ---...какви са стъпките за дигитализиране на локомотив, който се води "DC ready"; но е AC по рождение?
--- Край на цитат ---
Аз тука нещо се изгубих. Какво значи "DC ready". Локомотивите са или AC или DC. Първите взимат захранване от двете релси и от "ска", която контактува с пъпки по траверсите. Вторите взимат захранване само от двете релси на които лежи плюс и минус. С обръщане на мястото на поляритета, се обръща и посоката на движение. Пак същите "DC" локомотиви, като се дигитализират, се захранват с 16в. променлив ток, в който се съдържат импулсите, подаващи командите.
Ankar, не разбрах само как караш AC локомотив аналогово. На какви релси?
Ако имате AC локомотив, трябва да се отстрани ската и да се сменят ВСИЧКИ колооси без изключение. Това се налга и от факта, че AC локомотивите са предназначени за Мерклин-релси, а те изискват по-високи реборди от DC колелата. Освен това се премахва мостът на платката на локомотива между левите и десни токоснематели.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия