Павка, на толкова място струва ми се че успях нещо да сътворя.
Пълно е с условности, но съм се постарал (като си въобгЪзявам че знам какво ти се иска

) да вкарам една малка "централна гара" - на южната страна която има само два разменни коловоза с перон м/у тях и "надвиснал" стрелочен пост при стрелките.Третата стрелка е за глух коловоз непосредствено пред гаровата сграда с перон (тоест може и пътнически или мотрисни влакове да тръгват от там) и накрая една магазия (или поща за престигащи влакове).На края на перона една водна кула , макар май да нямаш парни...
От другата северната страна , една малко товарна гара с два глухи коловоза, голяма рампа и малка магазия в/у нея, както гарова сграда , стрелочен пост при стрелката и малко перонче между първият глух коловоз и второстепенното трасе за спирка на пътническите влакове (или мотриси).
Второстепенното трасе е вътрешният кръг, по който освен че може да вкарваш спиращите влакове (докато по основното - външният кръг се "въртет експреси") , можеш и да правиш малко маневри (без да пречет на основното трасе) с пътнически или товарни композиций.
Чиста дължина на най-малкият коловоз - около ~940 мм (толкоз са големите прави), което не е достатъчно за голями композиции , но на толкоз място (зад секцията) и на това ще сме доволни нали. Дължината на външният (най-южния) коловоз е повече и там еветуално може да събираш три четириосни пътника (или поща + 2 четириосни) и един нормално дълъг рлокомотив. То "биг Бой"

има само Гервасий , така че ще стане.
Светофорните и изиолирани участъци оставям ти да си измислиш, като напълно можеш да си реализираш едно ЦДП което при превключване да става автоматично - така спокойно ще можеш да въртиш два влака едновременно , а третия след маневри да се "разменя" с тях по коловозите.
Ако те заинтересува , мога да ти пратя файла (във Винрайла е) с точните стрелки и релси.
Впрочем бях приятно изненадан с релси Пико-А,че се работи лесно и бързо.

)Абе някой ще ми каже ли как да качвам снимки в тукашната галерия ...и въобще къде е тя?)
ПП.Хаха, докато качвах поста той Зазо "ме е разкрил" с първият си вариант.
Вторият за малък макет - и аз за това попитах Пвката дали "отпуска" 20 см дебелина зад секцията ама , трябваше жената там да питам май

ПП-2.Забравих размерите да напиша - 100 см х 220 см (нали каза +/-20 см...)

ПП-3.Глухите коловози нарочно са в една посока за да можеш да маневрираш "без обръщателен" кръг. Разменният коловоз ти позволява да обръщаш посоката на движение (при дизели и електролокомотиви) без проблем.